Zoomerang
16:10 - 22.04.2023 / viihde / Findance
Zoomerang lapsille: Onko se turvallisempi vaihtoehto kuin TikTok?

Älypuhelimet ovat yhä useamman lapsen ulottuvilla, ja vanhemmat pohtivat, millaisia sovelluksia heidän tulisi sallia lastensa ladata.

Suomalaisten lasten keskuudessa erityisen suosittu sovellus on Zoomerang.

Artikkelissa käymme läpi Zoomerang-sovelluksen ominaisuuksia, turvallisuutta ja käyttömahdollisuuksia, jotta voit päättää, onko se sopiva valinta lapsellesi.

Mikä on Zoomerang?

Zoomerang on sovellus, joka mahdollistaa lyhyiden, musiikkipitoisten videoiden luomisen erilaisten erikoistehosteiden avulla.

Se on saavuttanut erityistä suosiota suomalaisten lasten keskuudessa, ja monet lapsiperheet ovat antaneet lastensa ladata sen, vaikka esimerkiksi TikTok ei olisi vielä sallittujen listalla.

Tilin Zoomerangiin voi luoda vain 13 vuotta täyttänyt käyttäjä. Zoomerang ei anna sitä nuoremmille mahdollisuutta jakaa videoitaan suoraan sovelluksen sisällä. Sen sijaan videot voi tallentaa ja lähettää eteenpäin esimerkiksi WhatsAppin kautta.

Zoomerangin yhteisö ja esimerkkivideot

Zoomerangissa on yhteisö, jossa lapset voivat katsella yli 13-vuotiaiden tekijöiden esimerkkivideoita. Tämä voi tarjota ideoita ja inspiraatiota omiin videoihin, mutta samalla se voi altistaa lapsia erilaisille sisällöille.

Zoomerang kertoo ottavansa vakavasti sovelluksessa esitettävän sisällön. Heillä on erityinen moderointiryhmä, joka tarkistaa kaikki käyttäjien ilmoitetut tilit manuaalisesti ja poistaa ne, jos niissä on rikkomuksia.

Lisäksi algoritmi tarkistaa automaattisesti kaikki Zoomerangissa jaetut mallit (template) ja poistaa ne, jos ne eivät ole sopivia. Jos algoritmi ei ole onnistunut havaitsemaan niitä, moderointiryhmä tarkistaa nämä mallit.

Zoomerangin maksullinen versio ja ilmaiset ominaisuudet

Zoomerangin maksullinen versio sisältää lisäominaisuuksia, mutta sovellus on hyvin käytettävissä sekä iPhonessa että Androidissa veloituksetta.

Tämä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille lapsille ja perheille, jotka etsivät ilmaisia vaihtoehtoja viihteen ja luovuuden tarpeisiin.

Vinkkejä vanhemmille Zoomerang-sovelluksen käytön valvonnassa

Seuraavassa on muutamia vinkkejä vanhemmille, jotka haluavat valvoa lapsensa Zoomerang-sovelluksen käyttöä:

- Keskustele lapsesi kanssa sovelluksen käytöstä, sen riskeistä ja siitä, miten he voivat käyttää sitä turvallisesti.

- Tutustu sovelluksen käyttöehtoihin ja tietosuojakäytäntöihin yhdessä lapsesi kanssa.

- Asenna sovellus itse ja tutustu sen toimintoihin ja ominaisuuksiin. Näin voit paremmin ymmärtää, mitä lapsesi tekee sovelluksessa.

- Käy läpi (tunnuksen tehneen) lapsesi seuraajat ja seuratut käyttäjät säännöllisesti. Varmista, että hänellä on vain turvallisia ja tunnettuja yhteyksiä.

- Keskustele lapsesi kanssa siitä, minkälaisia videoita hän katsoo ja millaisia malleja hän käyttää. Varmista, että sisältö on sopivaa ja turvallista.

Zoomerang-sovelluksen käyttö voi olla hauska ja luova tapa lasten viettää aikaa ja ilmaista itseään.

Kuitenkin, kuten muidenkin sosiaalisen median sovellusten kohdalla, vanhempien on tärkeää olla tietoisia mahdollisista riskeistä ja seurata lapsensa käyttöä aktiivisesti.

Keskustelemalla lapsen kanssa ja hyödyntämällä sovelluksen tarjoamia turvallisuusominaisuuksia voit auttaa lapsiasi käyttämään Zoomerangia turvallisesti ja vastuullisesti.

artikkelin avainsanat:
lapsiperheille TikTok WhatsApp Zoomerang