Findance.com
08:10 - 06.04.2023 / viihde / Findance
Nobel-palkittu ekonomisti: ChatGPT voi tehdä nelipäiväisestä työviikosta todellisuutta

Työmarkkinoiden ekonomisti ja Nobel-palkinnon saaja Christopher Pissarides uskoo Bloombergin mukaan, että ChatGPT-teknologia voi mahdollistaa merkittävän tuottavuuden lisäämisen monissa ammateissa.

Hän on optimistinen, että työmarkkinat voivat sopeutua nopeasti tekoälypohjaisiin chatbotteihin, kuten OpenAI:n ChatGPT ja Googlen Bard. Pissaridesin mukaan tämä voisi vähentää huolta siitä, että teknologian nopea kehittyminen aiheuttaisi massiivisia työpaikkamenetyksiä.

Tuottavuuden kasvu voi mahdollistaa lyhyemmän työviikon

Pissarides uskoo, että teknologian avulla voimme parantaa tuottavuutta ja hyvinvointia työssä.

Hän sanoo Bloombergille, että nelipäiväiseen työviikkoon siirtyminen on mahdollista. Tekoälypohjaiset chatbotit voivat ottaa hoitaakseen tylsiä tehtäviä työssä ja jättää mielenkiintoisemmat tehtävät ihmisille.

- Olen hyvin optimistinen sen suhteen, että voimme lisätä tuottavuutta. Voisimme lisätä työhyvinvointia yleisesti ottaen, ja voisimme pitää enemmän vapaa-aikaa. Voisimme helposti siirtyä nelipäiväiseen viikkoon, Pissarides tuumii.

Yhteiskunta voi sopeutua teknologian vaikutuksiin

Pissaridesin mukaan teknologian kehitys vaatii työntekijöiltä jatkuvaa uudelleenkouluttautumista ja uusien taitojen oppimista.

Hän kuitenkin uskoo, että työntekijät voivat sopeutua muutoksiin teknologian kehittyessä.

Goldman Sachs: 300 miljoonaa työpaikkaa alttiina tekoälylle

Goldman Sachsin raportin mukaan 300 miljoonaa työpaikkaa maailmanlaajuisesti on alttiina generatiiviselle tekoälylle, kuten ChatGPT:lle.

Pankin ekonomistit uskovat, että tekoäly voi olla merkittävä tekijä tuottavuuden ja BKT:n kasvussa.

AI voisi kasvattaa globaalia BKT:ta jopa 7%

Goldman Sachsin ekonomistit arvioivat, että tekoäly voisi lopulta lisätä vuotuista globaalia BKT:ta jopa 7%.

Tekoälyn avulla voidaan saavuttaa merkittäviä työvoimakustannussäästöjä, luoda uusia työpaikkoja ja parantaa ei-korvattujen työntekijöiden tuottavuutta.

Junttiräp ansaitsee oman Spotify-soittolistansa! - Spekti-uutuus Tirehtööri, vanha Portion Boys, Petri Nygård, Pasi ja Anssi, Teflon Brothers... Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!