C More
23:10 - 04.04.2023 / tv-sarjat / Findance
Elli Immon murha avautuu - C More -sarja näyttää, että poliisi ei ollut täysin rehellinen kemiläisessä murhamysteerissä

C More -alkuperäisdokumenttisarjassa Vaiettu murha: Elli Immo dekkarikirjailija Elina Backman ja kirjailija-toimittaja Heidi Holmavuo tutkivat vuonna 1955 surmatun kemiläisen 20-vuotiaan Elli Immon murhaa, joka on jäänyt selvittämättömäksi ja unohduksiin.

Sarja alkaa C Moressa 20. huhtikuuta 2023.

Uusi dokumenttisarja paljastaa unohtuneen murhamysteerin

Elli Immo murhattiin 7. joulukuuta vuonna 1955, mutta hänen murhaajansa jäi löytymättä, ja tapaus unohdettiin niin Suomen rikoshistoriassa kuin kansalaisten mielissä.

Vaiettu murha: Elli Immo -dokumenttisarjassa Backman ja Holmavuo paneutuvat tapaukseen perusteellisesti haastattelemalla aikalaisia ja käymällä läpi poliisin tutkintamateriaaleja.

Kemiläiset vaikenivat murhasta – poliisi epärehellinen?

Sarjan tutkimuksissa käy ilmi, että vaikka nuoren naisen murha on jäänyt kemiläisten mieleen, siitä puhuminen on ollut lähes kiellettyä.

Lisäksi tietolähteet viittaavat siihen, että poliisi ei ole ollut omissa tutkimuksissaan täysin rehellinen ja puolueeton.

Erityisesti sukulaisuussuhteiden vaikutus tutkintaan ja poliisitahon mahdollinen suojelu herättävät kysymyksiä.

Yli vuoden kestänyt tutkimusmatka johtaa uusiin löydöksiin

Holmavuon ja Backmanin tutkimusmatka kesti yli vuoden, ja heidän keräämiensä tietojen ansiosta poliisi avaa unohdetun tapauksen tutkinnan uudelleen.

Koskaan aiemmin Suomessa siviilien tekemä selvitystyö ei ole johtanut poliisia yhtä suoraan mahdollisen tekijän jäljille.

Elina Backman kuvailee tutkimusmatkaa pysäyttäväksi ja kertoo, että todellisuus toi eteen käänteitä, joita olisi ollut mahdotonta edes itse keksiä.

Heidi Holmavuo toteaa, että koko Kemin vaikeneminen murhasta herätti valtavasti kysymyksiä, joihin hän halusi etsiä vastauksia. Hän on perehtynyt moniin suomalaisiin henkirikoksiin vuosien aikana, mutta Elli Immon tapauksen tutkintamateriaalista nousi esiin sellainen tunne, että kaikki ei ole kohdallaan.

Vaiettu murha: Elli Immo alkaa C Moressa 20. huhtikuuta

Dokumenttisarja "Vaiettu murha: Elli Immo" nähdään C More -suoratoistopalvelussa 20. huhtikuuta alkaen, ja se esitetään yhden jakson viikkotahdilla.

Sarjassa on yhteensä neljä jaksoa. Warner Bros. International Television Production Finland on tuottanut sarjan C Morelle, ja se pohjaa osittain Otavan julkaisemaan äänikirjaan Ratkaisematon - Kirja, joka avasi murhatutkinnan.