Walt Disney Studios Motion Pictures
13:10 - 04.04.2023 / elokuvat / Findance
Indiana Jones and the Dial of Destiny nähdään jo Cannesissa toukokuussa

Indiana Jones palaa valkokankaalle James Mangoldin ohjaamassa elokuvassa Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Elokuvan maailmanensi-ilta järjestetään 76. Cannesin elokuvajuhlilla 18. toukokuuta 2023. Elokuvassa nähdään Harrison Fordin viimeinen roolisuoritus Indiana Jonesina.

Indiana Jones and the Dial of Destiny saapuu Suomen elokuvateattereihin keskiviikkona 28. kesäkuuta 2023.

Indiana Jones and the Dial of Destiny on viides osa Indiana Jones -elokuvasarjassa. Elokuvan on tuottanut Lucasfilm ja sen on jakelijana Walt Disney Studios Motion Pictures. Elokuvassa nähdään myös uusia näyttelijöitä, kuten Phoebe Waller-Bridge, Shaunette Renee Wilson, Antonio Banderas, Thomas Kretschmann, Toby Jones, Boyd Holbrook, Mads Mikkelsen, Ethann Isidore ja Olivier Richters.

Vuonna 1969, amerikkalainen arkeologi ja seikkailija Indiana Jones (Harrison Ford) elää avaruuskilvan aikakaudella. Jonesia huolestuttaa Yhdysvaltain hallituksen päätös värvätä entisiä natseja auttamaan heitä voittamaan Neuvostoliitto kilpailussa avaruuteen pääsystä. Jonesin kummitytär, Helena Shaw (Phoebe Waller-Bridge), seuraa häntä matkallaan. Samaan aikaan Jürgen Voller (Mads Mikkelsen), NASA:n jäsen ja entinen natsi, joka on mukana kuuhun laskeutumisohjelmassa, haluaa tehdä maailmasta paremman paikan omien näkemystensä mukaisesti.

Indiana Jones and the Dial of Destiny on ensimmäinen Indiana Jones -elokuva, jota ei ohjaa Steven Spielberg eikä sen tarinaa ole kirjoittanut George Lucas. Sen sijaan Spielberg ja Lucas toimivat elokuvan vastaavina tuottajina. Elokuvaa ei myöskään ole tehty yhteistyössä Paramount Picturesin kanssa, sillä The Walt Disney Company hankki Lucasfilmin vuonna 2012.

Indiana Jones and the Dial of Destiny - traileri