Mika Vallineva
09:20 - 13.03.2023 / musiikki / Findance
Sana hyödyntää vihaajien omat kommentit taistelussa kiusaamista vastaan

50 Centin Suomen kiertueella esiintynyt modernia poppia ja räppiä yhdistelevä Sana on julkaissut uuden Palanut maa -singlen, jolla ottaa vahvasti kantaa nettikiusaamiseen.

"Oltiin biisileirillä ja oli selvää, että tehdään biisi kiusaamisesta. Kohtaamani jatkuvan nettivihan takia syvennyimme juurikin somekiusaamiseen ja aloimme lukemaan minua koskevia nettikirjoituksia. Biisi saikin nopeasti mielenkiintoisen ja poikkeavan kulman, jossa näitä somekiusaajien omia kommentteja käytettiin.", Sana avaa kappaleen taustoja.

"Mietittiin niitä lukiessa, että miksi joku oikeasti kirjoittaa sellaista? Siitä lähtikin idea biisin toiseen säkeistöön, jossa pyöritään tämän kysymyksen äärellä ja ladataan tietty tyylilleni ominaisesti kiusaajille takaisin."

Sana on aiemmin julkaissut kiusaamiseen liittyen "Legenda", "Tuntematon", "Supervoima" ja "Bye bye" - nimiset kappaleet. Myös mielenterveys - ja päihdeteemaa käsittelevä "Uudestaan" nousi useiden kiusattujen voimabiisiksi, ja soi myös Irti huumeista ry:n Huumekulma - ohjelman tunnusmusiikkina

"Minulle on tärkeää, että voin musiikkini ja tarinani kautta välittää kuulijalle voimaa ja uskoa siitä, että kaikki järjestyy. Haluan nostaa esille vaiettujakin aiheita ja puhua myös heidän suulla, jotka eivät itse saa ääntään kuuluviin. Kaunistelematon tyylini varmasti pelottaa ja ärsyttää monia, mutta koen sen silti enemmän vahvuutena."

Suorapuheisuudesta ja itsevarmasta asenteesta tunnettu artisti saakin paljon lokaa niskaan sosiaalisessa mediassa. Haukkumisen ja perättömien väitteiden lisäksi tappo - ja raiskausuhkaukset ovat tulleet valitettavan tutuksi.

"Vuosien myötä olen valitettavasti joutunut tottumaan siihen, että tuntemattomien mielestä olen aina jotenkin epäonnistunut ja huono, ja että minun pitäisi tappaa itseni ja vaihtaa alaa. Vaikka teen paljon hyvää, aina jotkut näkevät kaikessa vain pelkkää pahaa.", Sana harmittelee.

"Ei se enää tunnu oikeastaan yhtään miltään. Tunnen lähinnä vain sääliä ja huolta heitä kohtaan, jotka kirjoittavat sellaista toisille. Huolta heidän hyvinvoinnista ja siitä, millaista esimerkkiä nämä ihmiset näyttävät käytöksellään omalle jälkikasvulleen ja muille nuorille. Samaan aikaan he ihmettelevät koulukiusaamista, kun tekevät itse samaa somessa. Olisi aika katsoa peiliin."

Kuuntele Palanut maa tästä:

Junttiräp ansaitsee oman Spotify-soittolistansa! - Spekti-uutuus Tirehtööri, vanha Portion Boys, Petri Nygård, Pasi ja Anssi, Teflon Brothers... Klikkaa soittolistaan ja tallenna!

artikkelin avainsanat:
Sana Sanna Rönnberg


Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!