Findance.com
04:40 - 24.01.2023 / viihde / Tuija Mehtätalo
Onko sinulla terve suhde rahaan ja sen käyttämiseen?

Mietit varmaan usein suhdettasi läheisiisi tai ruokaan. Mutta mietitkö koskaan, millainen suhteesi on rahaan?

On huojentavaa tietää, että se ei ole monilla kovinkaan terve. Se ei ole silti hyvä syy jättää huomioimatta näitä huonoja merkkejä, jotka liittyvät rahankäyttöön.

Muista, että jos et ansaitse tarpeeksi rahaa perustarpeisiisi, se ei tarkoita, että sinulla olisi huono suhde rahaan.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen

Lompakko on mörkö
Onko pakko olla lompakko? - Kuva: Findance.com

Lue myös: Säästäminen pienistä tuloista - Keinoja säästää rahaa

Tässä on sellaisia merkkejä, jotka viittaavat siihen, että sinulla ei ole terve suhde rahaan ja sen käyttämiseen

Jos et tarkista säännöllisesti, kuinka paljon sinulla on rahaa tilillä, se voi olla epäterve suhde rahaan. Se on vähän sama asia, kuin välttelisit läheisesi kanssa ikävästä aiheesta keskustelua.

Sinulla saattaa olla rahaa kohtaan myös uskomuksia, jotka tekevät suhteesta rahaan epäterveen. Sellaisia uskomuksia voivat olla esimerkiksi se, että et ansaitse rahojasi tai että et voi yrittää saada ylennystä, koska et ansaitse suurempaa palkkaa. Tällaiset voivat johtua esimerkiksi siitä, että sinua on nuhdeltu lapsena, kun olet käyttänyt rahaa.

Sekään ei ole hyvä merkki, jos vertailet omaa taloudellista tilannettasi muiden taloudelliseen tilanteeseen. Varsinkin masentuneena voi kaivata elämäänsä jotain parempaa esimerkiksi hienomman auton tai asunnon.

Lue myös: Rahalla ei voi ostaa ihan kaikkea mahdollista

Ethän pidä itseäsi arvossa sen mukaan, kuinka paljon tienaat? Sekin nimittäin viittaa siihen, että sinulla ei ole terve suhde rahaan.

Pystytkö ottamaan muilta lahjoja tai muita asioita vastaan, joihin he ovat kuluttaneet rahaa? Jos et, niin sinusta voi tuntua siltä, että et ole niiden arvoinen. Sekin voi olla merkkinä siitä, että suhteesi rahaan ei ole terve.

Muita merkkejä siitä, että suhteesi rahaan ei ole terve, ovat esimerkiksi krooniseksi mennyt liiallinen rahankäyttö ja jopa fyysiset merkit esimerkiksi stressi ja ahdistus, jos mietit talouteesi liittyviä asioita.

Lue myös: Nainen onnistui säästämään 26 000 euroa puolessa vuodessa kummallisella tavalla - tähän ei monesta ole

artikkelin avainsanat:
raha talous