Universal Pictures
11:10 - 09.01.2023 / elokuvat / Findance
M3GAN - Kauhuelokuvan faneille lisäherkkua? - "Pitäisi tulla..."

Lupaavasti Yhdysvalloissa avannut, Gerard Johnstonen ohjaama, kauhuelokuva M3GAN saapuu Suomen elokuvateattereihin tämän viikon perjantaina 13. tammikuuta 2023.

Käsikirjoittaja Akela Cooper paljasti leffan taustoja Los Angeles Timesin haastattelussa!

M3GAN
Kuva: Universal Pictures

EI UUSI CHUCKY TAI ANNABELLE

Cooperilta kysyttiin, miten M3GAN eroaa Child's Playn ja Annabellen kaltaisista kauhuelokuvista.

- Chucky on nukke, tämä on tekoälykumppani. Välttääkseen esteen hänen on oltava sen lapsen kokoinen, jonka kanssa hän on ystävystymässä. Alun perin Cady oli käsikirjoituksessa 6 tai 7-vuotias, ja nyt hän on elokuvassa 8-vuotias. Joten M3GAN on pidempi ja pystyy kävelemään ja liikkumaan, mikä tekee hänestä heti erilaisen kuin Annabelle ja Chucky.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen

M3GAN
Kuva: Universal Pictures

LEIKKAAMATON VERSIO TULOSSA?

Akela Cooper paljasti, että M3GAN oli alun perin verisempi kuin nyt ilmestynyt leikattu versio. Vaikka mitään virallista tietoa ei ole annettu, Cooper antaa ymmärtää, että elokuvasta on mahdollisesti kehitteillä leikkaamaton versio.

Cooper, joka kirjoitti myös kauhuelokuvan Malignant, sanoi, että M3GANin ruumislukema oli käsikirjoituksessa suurempi kuin elokuvassa.

- Hänen tappamiensa ihmisten määrä oli käsikirjoituksessa suurempi kuin elokuvassa. Ei mitään pahaa sanaa Universalille, rakastan heitä, ja ymmärrän, että kun traileri levisi viraaliksi, teinit tulivat mukaan ja Universal halusi, että he näkevät sen. Jossain vaiheessa elokuvasta pitäisi tulla luokittelematon versio, Akela Cooper sanoo.

M3GAN
Kuva: Universal Pictures

MUUTOS KAUHUELOKUVIEN SARALLA

Cooper puhuu positiivisesta muutoksesta, jonka hän on nähnyt studioiden johtajissa, jotka olivat jättäneet veriset elokuvat.

- Nyt kuulen, että "Tässä on verta, eikä se ole ongelma". Olen iloinen, että olen voinut olla mukana tuomassa takaisin hauskaa kauhua, joka ei ota itseään niin vakavasti, hän sanoi.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen

M3GAN
Kuva: Universal Pictures

UUSI KLASSIKKO?

M3GAN on lupaavasti matkalla kohti kauhuelokuvaklassikon mainetta. M3GAN on saanut pääosin myönteisiä arvosteluja kriitikoilta, jotka kehuvat sen kauhun ja komedian sekoitusta.

Varietyn Owen Gleiberman kutsui M3GANia "huvittavaksi genre-elokuvaksi, jolla on terve tunne omasta absurdiudestaan", ja kirjoitti elokuvan satiirisoivan "meitä kaikkia - tai ainakin niitä, jotka nyt pitävät tekoälyn tarjoamaa peiliä todellisena vuorovaikutuksen muotona".

The Hollywood Reporterin David Rooney kehui tähtien fyysisiä ja ääninäyttelijäsuorituksia sekä M3GANin kuvaamiseen käytettyjä visuaalisia tehosteita.

Elokuvan pääosia esittävät Violet McGraw, Allison Williams ja Jenna Davis. Myös jatko-osa on suunnitelmissa.

M3GAN - SUOMEKSI TEKSTITETTY TRAILERI