TriStar Pictures
12:10 - 30.12.2022 / elokuvat / Findance
Rambo - taistelija 3 oli kallein elokuva - Laskimme sen arvon inflaation huomioon ottaen

Rambo - taistelija 3 (Rambo III), klassisen toimintaseikkailusarjan kolmas osa, ilmestyi 1988.

Sylvester Stallone näyttelee jälleen John Ramboa, Thaimaassa asuvaa Vietnamin sodan veteraania, jonka entinen komentaja värvää auttamaan mujahideenikapinallisia taistelemaan Neuvostoliittoa vastaan.

John Rambo lähtee vaaralliselle tehtävälle mujahideenien kanssa yrittäessään vapauttaa neuvostoliittolaisten hallussa olevan vankiryhmän. Matkan varrella Rambo joutuu kohtaamaan neuvostoarmeijan ja sen voimakkaat panssarivaunut, helikopterit ja konekiväärit. Toiminta on taukoamatonta ja räjähdysaltista, kun Rambo taistelee tiensä lukemattomien esteiden läpi päästäkseen vankien luo.

Rambo - taistelija 3 on adrenaliinintäyteinen ajelu täynnä jännittäviä lavasteita ja räjähtävää toimintaa. Stallone tekee intensiivisen suorituksen Rambona, ja elokuvassa näyttelevät myös Richard Crenna, Marc de Jonge, Kurtwood Smith, Craig Huston ja Sasson Gabay.

Peter MacDonaldin ohjaama elokuva oli kassamenestys, mikä oli varmasti tekijöille helpotus. Rambo - taistelija 3 oli nimittäin aikanaan kaikkien aikojen kallein elokuvatuotanto. Sen budjetin on arvioitu sijoittuneen 58 ja 63 miljoonan dollarin välille.

Jos elokuvan tuotannon budjetiksi lasketaan 60 miljoonaa dollaria ja tuotantovuodeksi lukitaan 1988, sen budjetti olisi inflaatio huomioon ottaen 150 miljoonaa dollaria.

Rambo 3 olisi siis edelleen budjetiltaan merkittävä tuotos, mutta siltikin alle puolet tämänpäivän megabudjetin elokuvista. Kaikkien aikojen kallein elokuvatuotanto on Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, joka maksoi noin 380 miljoonaa dollaria. Tänä vuonna ilmestynyt Avatar: The Way of Water maksoi n. 350 miljoonaa dollaria.

MTV Sub esittää Rambo - taistelija 3 -elokuvan tänään klo 21.00.

Alla leffan parhaat kohtaukset: