Rex Features / AOP
22:10 - 30.12.2022 / elokuvat / Findance
Marvel-legenda Stan Lee saa oman dokumentin

Marvel-legenda Stan Lee olisi täyttänyt tällä viikolla 100 vuotta.

Vuonna 2018 95-vuotiaana menehtynyt Lee jätti lähtemättömän jäljen sarjakuvateollisuuteen luomalla joitakin kaikkien aikojen ikonisimmista hahmoista ja tarinoista.

Disney Plus on ilmoittanut muistelevansa Leen elämää ja perintöä uudella alkuperäisdokumentilla, joka on tarkoitus julkaista vuonna 2023. Dokumentissa käsitellään Leen elämää ja uraa sekä hänen vaikutustaan sarjakuvamaailmaan.

Leen ura sarjakuvien parissa alkoi vuonna 1941, kun hän sai 17-vuotiaana ensimmäisen julkaistun työnsä, proosatarinan, joka ilmestyi Captain America Comics -lehden viidennessä numerossa. Mutta vasta 1960-luvulla hän nousi kunnolla maineeseen ja loi rakastettuja hahmoja, kuten Hämähäkkimiehen, Kostajat, X-Menin, Hulkin ja Fantastic Fourin.

Sittemmin hänestä tuli yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista sarjakuvantekijöistä, ja fanit odottivat aina innolla hänen cameo-näyttäytymistään hänen luomuksiinsa perustuvissa elokuvissa.

Näin Disney+ ilmoitti tulevasta Stan Lee -dokumentista Twitterissä:

Oletko menossa Jysäreille tai innostaako ysärimusa muuten? Jysäri 2024 -esiintyjät nyt soittolistalla! Klikkaa Spotify-soittolistaan!