Yhdysvaltain edustajainhuone on virallisesti kieltänyt suositun TikTok-videonjakosovelluksen käytön kaikilla hallinnoiduilla laitteilla vedoten "turvallisuusriskeihin" ja kasvaviin yksityisyyshuoliin, raportoi Ars Technica.
Päätös tapahtui sen jälkeen, kun viime viikolla esiteltiin laki, joka kieltäisi TikTokin käytön kaikissa liittovaltion laitteissa. Edustajainhuoneen hallintojohtaja sanoi Reutersin näkemässä sähköpostiviestissä, että kongressin jäsenet ja heidän avustajansa eivät voi ladata sovellusta hallinnoiduille laitteille ja että kaikkiin, joilla sovellus jo on, otetaan yhteyttä sen poistamiseksi.
Kielto on jatkoa 19 osavaltion samankaltaisille toimille, jotka ovat jo osittain tai kokonaan kieltäneet TikTokin käytön valtion omistamilla laitteilla. Myös viime viikolla hyväksytty lainsäädäntö lopetti TikTokin käytön kaikissa liittovaltion hallinnoimissa älypuhelimissa ja laitteissa.
TikTok oli keskustellut liittovaltion hallituksen kanssa käyttäjätietojen turvallisuudesta ja tarjosi vakuutuksia siitä, että Yhdysvalloissa asuvien käyttäjien tiedot tallennettaisiin Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille, joihin Kiinassa asuvat työntekijät eivät pääse käsiksi.
Nämä vakuuttelut joutuivat kuitenkin kyseenalaisiksi sen jälkeen, kun paljastui, että neljä ByteDance-työntekijää tarkkaili kourallista toimittajia ja pääsi käsiksi heidän tileihinsä osana sisäistä tutkimusta siitä, kuka vuotaa yrityksen materiaalia toimittajille. ByteDance antoi potkut valvontakampanjan takana olleen tiimin johtajalle ja muutamalle muulle työntekijälle.
Vuodesta 2023 näyttää tulevan haastava vuosi sekä TikTokille että sen omistajalle ByteDancelle. Ellei sovellusta myydä amerikkalaiselle omistajalle, mihin ByteDance ei ilmeisesti ole halukas, vaikuttaa epätodennäköiseltä, että yhtiö pystyy rauhoittamaan hallituksen yksityisyydensuojaa ja käyttäjien jäljittämistä koskevat huolenaiheet.