Stelfie the Time Traveller
14:10 - 28.12.2022 / viihde / Findance
Stelfie ottaa AI-selfieitä menneisyydessä

Nimettömänä pysyttelevä taiteilija käyttää huipputeknologiaa aikamatkustamiseen historiassa ja ottaa selfieitä joistakin historian ikonisimmista hetkistä fotorealistisella hahmolla, jonka nimi on "Stelfie the Time Traveller", raportoi Ars Technica.

Käyttämällä Stable Diffusion 1.5:n, maiseman mukautetun tekoälymallin ja Stelfien kasvoihin koulutetun tekoälymallin yhdistelmää taiteilija on pystynyt sijoittamaan Stelfien erilaisiin ympäristöihin muinaisesta Egyptistä Villiin länteen.

Taiteilija, joka identifioi itsensä "hauskaksi vanhaksi mieheksi", on jakanut tuloksia sosiaalisessa mediassa Twitterissä, Instagramissa ja Redditissä julkaistuilla postauksilla, joissa kuvataan Stelfien seikkailuja ajassa.

Tähän mennessä Stelfie on ottanut selfien pyramidien rakentamisen yhteydessä, hengaillut Leonardo da Vincin kanssa, paennut mammuttia ja purjehtinut Kristoffer Kolumbuksen kanssa.

Taiteilija on paljastanut, että jokaisen kuvan luomiseen kuluu kolme tuntia, ja siihen liittyy paljon "inpaintingia" - prosessi, jossa kuviin lisätään tekoälyn luomia kuvia virheiden korjaamiseksi ja näkymän muokkaamiseksi.

Alla muutama taiteilijan otos Instagramista: