Warner Bros. Pictures
20:23 - 23.12.2022 / elokuvat / Findance
Rankka päivä on ajaton klassikko: "Kun pinna palaa, niin se palaa"

Rankka päivä (Falling Down) on toimintaelokuva vuodelta 1993, jonka pääosissa nähdään Michael Douglas, Robert Duvall ja Barbara Hershey.

Joel Schumacherin ohjaamassa elokuvassa seurataan William Fosterin (Douglas) tarinaa, joka on hiljattain eronnut ja työtön toimistotyöntekijä, joka kamppailee toimeentulonsa kanssa. Kun Foster joutuu riitaan roistojoukkion kanssa, hän lähtee itsensä löytämisen ja lunastamisen matkalle.

Elokuva alkaa, kun Foster on jumissa liikenteessä kuumana Los Angelesin päivänä. Hän yrittää oikotietä, mutta katukauppias ja hänen pieni poikansa estävät häntä. Tilanteen epäoikeudenmukaisuudesta turhautunut Foster hermostuu ja hyökkää väkivaltaisesti myyjän kimppuun. Pakenemisen jälkeen Foster aloittaa itsetutkiskelun, jossa hän pohtii elämäänsä ja kokemaansa epäoikeudenmukaisuutta.

Fosterin matkatessa ympäri kaupunkia hän kohtaa lukuisia hahmoja, jotka auttavat ja estävät hänen edistymistään. Hän tapaa kodittoman miehen, joka neuvoo häntä ottamaan oman elämänsä haltuunsa. Hän tapaa myös entisen sotaveteraanin, joka auttaa Fosteria ymmärtämään väkivallan luonteen ja sen vallan, joka sillä voi olla ihmisiin.

Rankka päivä on intensiivinen ja ajatuksia herättävä elokuva, joka tutkii työttömyyden, köyhyyden ja epäoikeudenmukaisuuden psykologisia vaikutuksia. Se on voimakas ja ajankohtainen elokuva, joka puhuttelee katsojia vielä tänäkin päivänä. Michael Douglas tekee loistavan suorituksen Fosterina, ja Robert Duvall ja Barbara Hershey ovat yhtä vaikuttavia sivuosissa. Elokuva on mielenkiintoinen tutkimusmatka ihmiskunnasta ja vaikeassa tilanteessa olevan yksilön kamppailusta.

Katso Rankka päivä -traileri alla: