Walt Disney Studios Motion Pictures
02:10 - 23.12.2022 / elokuvat / Findance
Disney Plus julkaisee tänään leffan, joka on yhä Suomen elokuvateattereissa

Disney Plus tarjoaa tänään yhä Suomen elokuvateattereissa pyörivän animaatioelokuvan Ihmeellinen maailma (Strange World).

Disneyn uusin animaatioseikkailu Strange World ei ole onnistunut tekemään tulosta lippuluukuilla. Ennusteiden mukaan Disneyn tappiot ovat jopa yli 140 miljoonaa dollaria.

Yhdysvalloissa 23. marraskuuta ensi-iltansa saanut elokuva sai yleisesti ottaen myönteiset arvostelut, mutta se ei onnistunut saamaan tarpeeksi katsojia, jotta se olisi voinut tehdä teattereissa tulosta. Suomessa elokuva saapui ensi-iltaan 25.11.

Kriitikot syyttivät huonosta avauksesta useita tekijöitä. Näitä olivat muun muassa huono yleisövastaanotto, keskinkertaiset arvostelut, epämääräinen ja epäoriginaalinen lähtökohta sekä heikko markkinointi verrattuna muihin Disneyn animaatioelokuviin.

Walt Disney Animation Studiosin 61. elokuvan, jonka on ohjannut Don Hall, käsikirjoittanut ja ohjannut Qui Nguyen ja tuottanut Roy Conli, alkuperäisversion äänirooleissa ovat Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid, Jaboukie Young-White, Gabrielle Union ja Lucy Liu.

Elokuvassa seurataan Cladeja, legendaarista tutkimusmatkailijaperhettä, ja Callisto Malia (Liu), Avalonian johtajaa, jotka joutuvat jättämään erimielisyytensä syrjään lähtiessään matkalle maailmansa alapuolella sijaitsevaan salaperäiseen maahan, jota asuttavat surrealistiset elämänmuodot, pelastaakseen Pandoksi kutsutun luonnonvaran menettämästä energiansa.

Huolimatta heikosta menestyksestään lipputuloissa, Ihmeellinen maailma sai huomiota siitä, että se esitteli Walt Disney Animation Studiosin ensimmäisen avoimesti LGBTQ-päähenkilön. Elokuvaa kehuttiin myös sen visuaalisesta ilmeestä, joka oli saanut vaikutteita pulp-lehdistä, Matkalla maan keskipisteeseen (1864) -kirjasta ja King Kong (1933) -elokuvasta.

Katso leffan suomeksi puhuttu traileri alla:

Junttiräp ansaitsee oman Spotify-soittolistansa! - Spekti-uutuus Tirehtööri, vanha Portion Boys, Petri Nygård, Pasi ja Anssi, Teflon Brothers... Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!