Netflix
03:10 - 23.12.2022 / elokuvat / Findance
Netflix tarjoaa joulukuun kovimman alkuperäiselokuvan

Netflix tarjoaa tänään joulukuun merkittävimmän alkuperäiselokuvansa Glass Onion: Veitset esiin -mysteeri.

Rian Johnsonin ohjaama ja käsikirjoittama mysteerielokuva on jatkoa vuonna 2019 menestyneelle ykkösosalle Knives Out.

40 miljoonaa dollaria maksaneen elokuvan pääosassa Daniel Craig näyttelee mestarietsivä Benoit Blancia, joka palaa uuden tapauksen pariin.

Hänen lisäkseen tähtikaartissa nähdään Edward Norton Miles Bronina, miljardöörinä ja suuren teknologiayhtiön omistajana, Janelle Monae Helen Brandina, Milesin entisen liikekumppanin siskona, Kathryn Hahn Claire Debellana, Connecticutin kuvernöörinä, joka pyrkii nyt senaattiin, Jessica Henwick Lionel Toussaint, Milesin yrityksen johtava tiedemies; Kate Hudson Birdie Jay, entinen supermalli, josta on tullut muotisuunnittelija; Dave Bautista Duke Cody, Twitch-striimaaja ja miesten oikeuksien aktivisti; Glass Onion: Veitset esiin -mysteeri Birdien avustajana Peginä, Madelyn Cline Duken tyttöystävänä ja Twitch-kanavan avustajana Whiskynä, Noah Segan Milesin saarella asuvana laiskurina Derolina ja Jackie Hoffman Duken äitinä Ma Codyna.

Elokuva sai maailman ensi-iltansa Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla 10. syyskuuta 2022, ja sen viikon mittainen rajoitettu teatterilevitys alkaa 23. marraskuuta. Netflix aloittaa sen suoratoiston tänään 23. joulukuuta.

Glass Onion on jo saanut kriitikoilta kiitosta käsikirjoituksesta, ohjauksesta, suorituksista, erityisesti Janelle Monáen osalta, ja musiikista, ja National Board of Review nimesi sen yhdeksi vuoden 2022 parhaista elokuvista.

Ensimmäisen elokuvan, Knives Outin, menestys, joka tuotti yli 311 miljoonaa dollaria 40 miljoonan dollarin budjetilla, oli todennäköisesti merkittävä tekijä siinä, että Netflix päätti ostaa oikeudet kahteen Knives Outin jatko-osaan 469 miljoonalla dollarilla. Ohjaaja Rian Johnson oli vihjaillut päähenkilön, etsivä Benoit Blancin, ympärillä pyörivän jatko-osan mahdollisuudesta ennen ensimmäisen elokuvan julkaisua.

Jatko-osa on jo saanut paljon kiitosta, joten on turvallista sanoa, että Knives Out -franchise on tullut jäädäkseen. Johnson on jo vahvistanut aikovansa tehdä lisää elokuvia sarjaan, ja Craig ja Johnson ovat molemmat erikseen ilmoittaneet, että he jatkavat sarjan lisäelokuvien tekemistä niin kauan kuin he molemmat ovat mukana yhdessä. Tuleekin olemaan jännittävää nähdä, mitä Johnson ja hänen tiiminsä keksivät seuraavaksi.

Katso Glass Onion: Veitset esiin -mysteeri -traileri alta: