Kendrick Lamar
11:35 - 22.12.2022 / viihde / Findance
South Park -tekijät perustivat deepfake-studion

Trey Parker ja Matt Stone, suositun South Park -animaatiosarjan luojat, ovat perustaneet uuden ammattimaisen deepfake-studion, Deep Voodoo, ja keränneet yritykselle 20 miljoonaa dollaria uutta rahoitusta, raportoi TechCrunch

Deep Voodoo luotiin pandemian aikana, kun lavastustuotantoja ei voitu tehdä sulkujen vuoksi. Parker ja Stone olivat jo aloittaneet tekoälytaiteilijatiimin kokoamisen kehitteillä olevaa elokuvaa varten, ja kun pandemia iski, he päättivät keskittyä Deep Voodoon luomiseen.

Stone ilmoitti uudesta yrityksestä Deep Voodoon verkkosivuilla julkaistussa lausunnossa:

- Törmäsimme tähän hämmästyttävään teknologiaan ja päädyimme rekrytoimaan maailman parhaat deepfake-taiteilijat, hän sanoi.

Studio debytoi julkisuudessa Kendrick Lamarin rinnalla The Heart Part 5 -videolla. Videolla Lamarin kasvot ottavat deepfake-teknologian avulla muiden, kuten OJ Simpsonin, Nipsey Husslen, Kobe Bryantin ja Kanye Westin, kasvojen piirteitä.

20 miljoonan dollarin rahoitus tuli Connect Venturesilta, ja Deep Voodoo on jo alkanut tarjota teknologiaansa muille alan toimijoille.

Digitaalinen nuorentaminen on tullut yhä suositummaksi esimerkiksi Disneyn tuotannoissa, vaikka ensimmäiset yritykset saivatkin katsojilta vähemmän innostuneen vastaanoton.

Alla Kendrick Lamar - The Heart Part 5 -musiikkivideo: