20th Century Studios
08:10 - 22.12.2022 / elokuvat / Findance
Uusi Avatar ei tule saamaan 6-tuntista versiota

Avatar: The Way of Water saapui elokuvateattereihin viime viikolla.

Uusi Avatar ei tule olemaan se elokuva, josta ohjaaja James Cameron tekee kuuden tunnin leikkauksen suoratoistopalveluun. Näin sanoo vastaava tuottaja Jon Landau, joka kertoi Polygonille, että sisältöä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi niin pitkälle leikkaukselle.

Spekulaatiot saivat alkunsa Varietyn viime vuonna tekemästä Cameronin haastattelusta, jossa ohjaaja sanoi:

- Haluan tehdä elokuvan, joka on samaan aikaan kuusi tuntia pitkä ja kaksi ja puoli tuntia pitkä. Sama elokuva. Voit striimata sitä kuuden tunnin ajan, tai voit mennä ja kokea tiivistetymmän, vuoristoratamaisemman, immersiivisemmän version tuosta kokemuksesta elokuvateatterissa. Sama elokuva. Mutta toinen on romaani ja toinen elokuva.

Landau kuitenkin lopetti tuon spekulaation sanoen:

- Meillä ei ole niin paljon sisältöä, että voisimme tehdä niin.

- Jim (ohjaaja Cameron) hyödyntää mahdollisuuksia muihin tarinoihin, joissa olisi kaksi erilaista leikkausta - ideana olisi rakentaa laajempi, eeppinen tarina, joka voi kestää kuusi tuntia, ja tiivistää siitä kahden ja puolen tunnin elokuva, Landau toteaa Polygonille.

Avatar-fanit joutuvat siis tyytymään tällä hetkellä teattereissa pyörivään The Way of Waterin kolmituntiseen leikkaukseen (3 h 12 min).