Pixabay
14:19 - 20.12.2022 / viihde / Findance
Google kehittää tekoälyä, joka saa selvää lääkärin käsialasta

Google kehittää The Vergen mukaan tekoälyllä toimivaa koneoppimismallia, joka pystyy tulkitsemaan vaikeasti luettavaa käsialaa, erityisesti lääkärien kirjoittamia lääketieteellisiä muistiinpanoja ja reseptejä.

Uusi malli esiteltiin Googlen vuosittaisessa konferenssissa Intiassa maanantaina, ja sitä käytetään käsinkirjoitettujen lääketieteellisten asiakirjojen digitointiin apteekkareiden apuna.

Teknologia toimii käyttämällä uusinta tekoälyä ja koneoppimista, joka tunnistaa ja jopa korostaa lääkkeet käsinkirjoitetuissa resepteissä. On tärkeää huomata, että mitään päätöksiä ei tehdä pelkästään tämän teknologian tuottamien tulosten perusteella.

Google kehittää parhaillaan järjestelmää, eikä se ole vielä ilmoittanut, milloin se lanseerataan tai missä tuotteessa se on saatavilla, raportoi The Verge. Se on kuitenkin samanlainen kuin nykyinen Google Lens -työkalu, joka käyttää tekoälyllä toimivaa monikäyttöistä objektintunnistusta kohteiden tunnistamiseen, kielten kääntämiseen ja käsinkirjoitettujen muistiinpanojen puhtaaksikirjoittamiseen.

Uuden teknologian odotetaan helpottavan farmaseuttien ja lääketieteen ammattilaisten elämää, koska he joutuvat usein lukemaan vaikeasti ymmärrettäviä muistiinpanoja ja reseptejä. Se auttaa myös vähentämään lääkitysvirheitä ja tehostamaan lääkkeiden määräämistä.

Googlen tekoälyllä toimiva koneoppimismalli on tärkeä askel kohti tarkempia ja helpommin saatavilla olevia lääketieteellisiä tietoja. Se on jälleen yksi esimerkki siitä, miten tekoälyä voidaan käyttää terveydenhuollon parantamiseen, ja sillä on todennäköisesti myönteinen vaikutus potilaiden hoitoon tulevaisuudessa.