Alamy / AOP
16:10 - 24.12.2022 / viihde / Findance
Kiina vaatii vesileimaa kaikkiin tekoälytuotoksiin

Kiinan hallinnon asettamien uusien säädösten mukaan kaikki tekoälyn tuottama media on merkittävä selvästi vesileimalla tai muilla merkinnöillä, jotta sitä ei voida sekoittaa aitoon sisältöön, raportoi Ars Technica.

Säädökset ovat viimeisimpiä lakeja, joita Kiinan hallitus on säätänyt suojellakseen kuluttajia viime vuosina nopeasti kehittyneen teknologian mahdollisilta haitoilta. Uusi AI-teknologia mahdollistaa tekstin, kuvien, videoiden ja muun median luomisen tekoälyn avulla.

Vaikka tätä teknologiaa on käytetty innovatiivisen ja viihdyttävän sisällön luomiseen, sitä on käytetty myös valeuutisten luomiseen, henkilöiden herjaamiseen ja petoksiin. Kiina on ollut erityisen huolissaan siitä, että nämä teknologiat voivat häiritä yhteiskuntajärjestystä, vahingoittaa ihmisten mainetta ja jopa uhata kansallista turvallisuutta.

Uusissa säännöksissä edellytetään, että kaikki tekoälyn tuottama media on merkittävä selkeästi, ja palvelujen tarjoajien on pidettävä kirjaa toiminnastaan, jotta voidaan varmistaa säännösten noudattaminen. Lisäksi kaikkien käyttäjien on rekisteröidyttävä tileille oikeilla nimillään, jotta toiminta on jäljitettävissä.

Säädökset tulevat voimaan 10. tammikuuta 2023. Kiina on omaksunut huomattavasti tiukemman lähestymistavan uusien teknologioiden sääntelyyn kuin muualla maailmassa.