EPA / AOP
06:28 - 16.12.2022 / pelit / Findance
Epic Gamesin Tim Sweeney haluaa luoda positiivisen metaversumin

Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney on The Vergen mukaan kertonut suunnitelmistaan auttaa luoda metaversumista paras mahdollinen versio.

Torstaina järjestetyssä livestreamissa Sweeney kertoi, miten Epic haluaa käyttää eri tuotteitaan ja palveluitaan auttaakseen luomaan positiivisen version metaversumista eli netin virtuaalitodellisuudesta.

Sweeney puhui erityisesti siitä, että metaversumin on oltava avoin maailma.

- Maailma ei ole vain Epicin tai jonkun muun yrityksen luomus, vaan se on kaikkien ihmiskunnan parhaiden sisällöntuottajien luomus, jotka ovat kotoisin kaikilta elämänaloilta ja kaikista maista ja yhdistävät parhaat juttunsa, hän sanoi.

Unreal Engine on suuri osa Epicin suurta visiota, sillä se tarjoaa kehittäjille tarvittavat työkalut 3D-maailmojen luomiseen. Epic on jo ottanut askeleen tähän suuntaan, kun se rakentaa Legon kanssa lapsille suunnattua metaversumia. Se on myös ostanut musiikkialustan Bandcampin sekä Rocket Leaguen ja Fall Guysin luoneet studiot, mikä on merkki sen suunnitelmista rakentaa kattava metaversumi.

Epicin visio metaversumista on kunnianhimoinen, ja Sweeney uskoo, että se voidaan saavuttaa eri puolilta maailmaa tulevien kehittäjien, pelaajien ja tekijöiden avulla.

- Seuraavien vuosien aikana aiomme Epicissä koota nämä palaset yhteen joksikin, joka tulee yhä lähemmäs tieteiskirjallisuuden metaverseä, Sweeney sanoi.

- Mutta ei scifi-maailman dystooppinen metaversumi. Vaan todella positiivisia versioita, joissa sinä ja ystäväsi pääsette yhteen reaaliaikaiseen 3D-yhteiskokemukseen ja voitte tutkia koko maailmaa.