Pixabay
02:40 - 15.12.2022 / viihde / Findance
ArtStation protestin kourissa - Taiteilijat kimpaantuivat tekoälykuvien vyörystä

ArtStation, suosittu ammattitaiteilijoiden portfoliosivusto, on joutunut hankaluuksiin, kun käyttäjät ovat ilmaisseet suuttumuksensa siitä, että sivusto sallii tekoälyn luomat kuvat, raportoi Kotaku.

Teknologia, joka on yhä yleisempi ja joka on herättänyt monessa suuttumusta, on erityisen huolestuttavaa niiden ihmistaiteilijoiden kannalta, jotka ansaitsevat elantonsa luomalla taidetta ja jotka ovat riippuvaisia sivustosta työnsä esittelyssä.

Vastalauseista huolimatta ArtStation ei ole vielä ottanut käyttöön käytäntöä, joka rajoittaisi suoraan tekoälyn luomien kuvien näyttämistä sivustolla, mikä on johtanut toistuviin tapauksiin, joissa tekoälykuvat ovat nousseet ArtStationin "Explore"-osion kärkeen.

Tämän seurauksena kuvittaja Nicholas Kolen ja pukusuunnittelija Imogen Chayesin käynnistämä protesti on saanut aikaan sen, että ArtStationin etusivu on tulvinut "No To AI Generated Images" -protestikuvia lukuisten taiteilijoiden toimesta.

Vastauksena Epic Games, ArtStationin omistaja, on todennut Kotakun mukaan, että heidän sisältöohjeensa eivät kiellä tekoälytyökalujen käyttöä yhteisön kanssa jaettavien taideteosten luomisessa, mutta että he ovat "antamassa ArtStationin käyttäjille enemmän valtaa siihen, miten heidän työnsä jaetaan ja merkitään".

Monien mielestä tämä ei kuitenkaan riitä, ja tekoälyn tuottamien kuvien tulva uhkaa "tuhota kaikenlaisia verkkosivustoja", erityisesti niitä, jotka on suunniteltu nimenomaan esittelemään lahjakkaiden ihmistaiteilijoiden töitä.