Pixabay
02:40 - 09.12.2022 / maailmalta / Findance
Kiina: Mies joutuu maksamaan korvauksia junan istuimen taaksepäin kallistamisesta

CNN kertoo kiinalaisesta tuomiosta, jossa mies tuomittiin maksamaan korvauksia kallistettuaan istuinta taaksepäin junamatkan aikana.

Yliopisto-opiskelija (Wang) oli käyttänyt kannettavaa tietokonettaan taittuvan selkänojapyödän päällä ollessaan matkalla Wuhaniin. Edessä istunut mies (Liu) oli kallistanut istuintaan taaksepäin, mikä oli rikkonut läppärin näytön.

Saatuaan kannettavan tietokoneensa korjattua Wang haastoi Liun oikeuteen 4788,50 RMB:n (n. 650 euroa) aiheutuneista korjauskuluista ja matkasta poliisiasemalle ilmoittaakseen tapauksesta.

Hunanissa sijaitseva Xiangyinin piirikunnan kansantuomioistuin päätti, että molemmat osapuolet olivat osittain vastuussa tapahtuneesta: Liu oli 70-prosenttisesti syyllinen, koska hän käänsi istuimensa taaksepäin, ja Wang oli 30-prosenttisesti syyllinen, koska hänen olisi pitänyt olla varovaisempi. Tämän seurauksena Liu määrättiin maksamaan 3341,45 RMB (n. 455 euroa) - 70 prosenttia Wangin vaatimasta summasta.

Tuomioistuin huomautti päätöksessään, että junaan oli kiinnitetty ilmoituksia, joissa muistutettiin ihmisiä tarkistamaan takana istuva matkustaja ennen istuimensa kääntämistä.

artikkelin avainsanat:
hullut jutut juna junat Kiina oudoimmat