Rex Features / AOP
02:40 - 08.12.2022 / viihde / Findance
Bitcoin tutuksi - Ainakin nämä 8 asiaa sinun tulisi tietää suosituimmasta kryptovaluutasta

Bitcoin on alkanut vakiintua varteenotettavana sijoitusvaihtoehtona, joskin monelle on tänäkin vuonna tullut selväksi hinnan laskemisen kautta sen suuri riskipitoisuus.

Ainakin nämä 8 asiaa tulisi jokaisen tietää bitcoinista:

1. Bitcoinin taloustiede: Bitcoinin hinta määräytyy markkinoiden kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kun Bitcoinin kysyntä kasvaa, myös sen hinta kasvaa.

2. Lohkoketjuteknologian perusteet: Bitcoin perustuu hajautettuun pääkirjajärjestelmään, jota kutsutaan lohkoketjuksi. Se on hajautettu, turvallinen ja muuttumaton digitaalinen pääkirja, joka kirjaa ja tallentaa kaikki Bitcoin-verkossa tapahtuvat tapahtumat.

3. Bitcoinin louhintaprosessi: Bitcoinin louhinta on prosessi, jossa transaktiotietueet varmennetaan ja lisätään julkiseen pääkirjaan. Sen tekevät erikoistuneet tietokoneet, jotka ratkaisevat monimutkaisia matemaattisia ongelmia.

4. Bitcoiniin liittyvät riskit: Bitcoin on epävakaa omaisuuserä, ja sen hinta voi vaihdella merkittävästi. Se on myös altis hakkeroinnille ja muille turvallisuusuhkille.

5. Bitcoinin oikeudellinen asema: Bitcoin on laillinen useimmissa maissa, mutta sen oikeudellinen asema vaihtelee maittain. On tärkeää ymmärtää Bitcoinin käytön oikeudelliset vaikutukset omassa maassasi.

6. Bitcoinin verotus: Eri maissa on erilaiset Bitcoinia koskevat verolait. On tärkeää ymmärtää Bitcoinin käytön verotusvaikutukset omassa maassasi.

7. Erityyppiset lompakot: Bitcoinin tallentamiseen on saatavilla erityyppisiä lompakoita. On tärkeää ymmärtää eri tyypit ja niiden ominaisuudet, jotta voit varmistaa, että varasi ovat turvassa.

8. Pysy ajan tasalla uusimmista uutisista ja kehityksestä: Bitcoin-ala kehittyy jatkuvasti, ja on tärkeää pysyä ajan tasalla uusimmista uutisista ja kehityksestä. Tämä auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä, jos sijoitat Bitcoiniin.