Sheri Determan / Alamy / AOP
09:02 - 11.11.2022 / elokuvat / Findance
Mies ja alaston ase ohjaaja nyky-Hollywoodista: "Komedia-genre tuhotaan 9%:n huumorintajuttomien takia"
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Mies ja alaston ase ja Hei, me lennetään! -komediaklassikoiden ohjaaja ja käsikirjoittaja David Zucker on ottanut kantaa Hollywoodin nykytilaan.

- Kun tätä nykyä teemme Hei, me lennetään! -elokuvan näytöksiä, saamme kuulla kysymyksen, voisimmeko tehdä tämän elokuvan nykyään. Ensimmäinen asia, joka tulee mieleeni: "Toki, mutta ilman vitsejä", David Zucker kertoo Deadlinen mukaan Prager U:n haastattelussa.

- Kirjoitin kirjoittajakumppanini Pat Proftin kanssa parodian James Bondista ja Mission: Impossiblesta. Eräs naispuolinen johtaja sanoi: "Tämä vitsi alkaa olla aika riskaabelia". Se oli lievä vitsi naispäähenkilöstä, joka tarvitsi rintojen pienennysleikkauksen mahtuakseen luotiliiveihin, Zucker kertoo.

- Ajattelin, että jos tämä on nyt kriteeri, olemme suurissa vaikeuksissa. He tuhoavat komedian yhdeksän prosentin takia, joilla ei ole huumorintajua, Zucker ihmettelee.

Zucker muistelee samalla vanhoja aikoja:

- Saimme olla niin loukkaavia kuin halusimme. Teimme sitä, mikä nauratti. Emme koskaan ajatelleet loukkaavamme ketään, mutta jos loukkasimme ihmisiä, tiesimme olevamme oikealla tiellä. Ajan kuluessa, 90- ja 2000-luvuilla, tilanne muuttui... Emme koskaan olleet huolissamme mistään tällaisesta Naked Gun- tai Scary Movie -elokuvissa.

- Komedia on vaikeuksissa, mutta uskon, että se tulee takaisin. Uskon, että viisari heilahtaa takaisin. Haluaisin vain nähdä komediaelokuvien tekijöiden tekevän komediaa ilman pelkoa... Haluamme saada ihmiset nauramaan.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!