Verkkokauppa.com
09:01 - 08.11.2022 / viihde / Findance
Verkkokauppa.com ennustaa joulun 2022 hittilahjat

Verkkokauppa.com kertoo, että myyntidatan mukaan jouluna 2022 suurta suosiota nauttivat interaktiiviset tuotteet ja pehmolelut.

Jopa yli puolet vuoden lelumyynnistä tapahtuu marras-joulukuun aikana.

- Tänä syksynä monet kiinnittävät hintoihin huomiota eri tavalla. Haastava taloustilanne ei näy lelujen myynnissä yhtä voimakkaasti kuin muussa käyttötavaramarkkinassa. Lapsille halutaan tarjota mahdollisimman perinteikäs joulu. Leluihin on helppoa panostaa pienemmälläkin budjetilla, Verkkokauppa.comin lelujen tuotepäällikkö Essi Tyson-Fyhr toteaa.

Myös aikuisille suunnatut lelut käyvät kaupaksi. Esimerkiksi LEGO on laajentanut näkyvästi tuotevalikoimaansa aikuisille.

- Vallitsevan maailmantilanteen keskellä on hyvä harjoittaa eskapismia ja siirtyä pois näytön ääreltä. Lelujen ja pelien avulla voi nollata maailman murheet ja saa keskittyä vain yhteen asiaan, jatkaa Tyson-Fyhr .

Pehmolelujen myynti kasvanut

TikTokistakin tutuista Squishmallows-pehmoleluista ennustetaan joulun myyntihittiä. Lastensarjoihin liittyvät lelut ovat myös suosittuja: Ryhmä Hau ja Pipsa Possu ovat saaneet rinnalleen Netflixistä tutun Gabbyn nukketalo -ohjelman pohjalta tehdyt lelut.

- Gabbyn nukketalo on mainio esimerkki siitä, kuinka lastenohjelma kääntyy mutkattomasti lelujen maailmaan. Ohjelmaan perustuvat lelut ovat nousseet jo maailmalla valtavaan suosioon, ja nyt samoja merkkejä on näkyvissä Suomessakin, tuumii Verkkokauppa.comin lelujen valikoimapäällikkö Laura Haagmann.

Lapseen reagoivat interaktiiviset lelut käyvät myös hyvin kaupaksi. Magic Mixies -taikapadan avulla lapsi voi luoda itselleen oman hahmon pehmoleluksi. Oikeaa koiranpentua muistuttava My Fuzzy Friendsin Moji-labradoodle puolestaan tottelee ääntä ja kosketusta ja tekee erilaisia koiramaisia temppuja. Somesta tuttua fidget-henkisyyttä taas edustaa twerkkaava Tan Tan -oranki.

- Lelumaailman isoimmat innovaatiot tehdään tällä hetkellä juuri interaktiivisissa leluissa. Edistynyttä teknologiaa tuodaan lasten maailmaan ruutuajan vastapainoksi, Haagmann toteaa.

Verkkokauppa.com ennustaa joulun hittilahjoiksi seuraavia tuotteita:

My Fuzzy Friends Moji -interaktiivinen labradoodle
Jiggly Pets Tan Tan -oranki

Magic Mixies Cauldron -interaktiivinen hahmo
Squishmallows-pehmolelut

Gabbyn nukketalo
LEGO Ideas 21333 - Vincent van Gogh – Tähtikirkas yö

Ryhmä Hau Big Trucks Truck Stop -leikkisetti
Purse Pets -laukut

LEGO City Trains 60337 - Pikajuna
Bezzerwizzer - Vuoden 2022 partypeli -voittaja