Lidl
03:10 - 19.10.2022 / viihde / Findance
Lidl: joulu on jo täällä

Lidl on ottanut jo nyt myyntiin ensimmäiset joulutuotteensa.

Lidlin hyllyiltä löytyy nyt joulutorttuja, glögiä ja joulukalentereita. Muut jouluherkut saapuvat kauppoihin ripotellen syksyn aikana.

Tänä jouluna tarjolla on perinteisiä ruokia, klassikoita hieman muunneltuna ja makuja eri puolilta maailmaa.

Moni suomalainen viettää joulua perinteisten ruokien parissa, mutta myös uudet trendit kiinnostavat. Kinkulla on edelleen paikkansa monen joulupöydässä, mutta viime vuosina sen rinnalle on tullut vaihtoehtoja, kuten poroa ja lihankorvikkeita. Kala kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta, ja tänä vuonna monet kokoavat jälleen erillisen kalalautasen muiden jouluherkkujensa seuraksi.

- Tänä jouluna teemamme noudattavat trendejä, ja tarjolla on perinteisiä makuja kuin yllätyksellisyyttäkin. Erityisesti jälkiruokiin on luvassa makuja maailmalta, sillä suomalaisilla ei ole niin vakiintuneita jälkiruokaperinteitä, Lidlin ostopäällikkö Antti Wainikainen toteaa.

Sahramia glögissä ja toffeeta tortuissa

Perinteisistä jouluherkuista ovat viime vuosina tulleet uudet ja erilaiset maut. Nykyään joulunakin painotetaan valmistuksen helppoutta. Perinteisten laatikkosuosikkien, porkkana- ja lanttulaatikoiden, rinnalle ovat yleistyneet eksoottisemmat vaihtoehdot, kuten chili-bataatti- ja inkivääri-porkkanalaatikot.

- Kun ennen joulu oli perhejuhla, jossa kinkkua syötiin päiväkausia, nykyään on tavallisempaa kokoontua pienemmällä porukalla ja keskittyä juhlimaan jouluaattona ja -päivänä. Saatavilla on entistä kätevämpiä ja pienempiä pakkauskokoja, joista saa herkullisen ja kätevän kattauksen, Wainikainen jatkaa.

Myös joulujuomapuolella on tarjolla vaihtelua, sillä perinteisen glögin rinnalla erilaiset maustetut glögit ovat kasvavassa suosiossa. Tänä vuonna glögissä on muun muassa sahramia ja lakritsi-vadelma-yhdistelmä. Alkoholittomat juomat kiinnostavat yhä enemmän, ja mausteista glögiä on saatavilla myös alkoholittomina versioina.

Kestosuosikki, joulutorttu, on vuodesta toiseen suomalaisten jouluhitti. Joulutorttua on helppo maustaa käyttämällä täytteenä erimakuista hilloa tai marmeladia. Täytteiden testaamisessa taivas on rajana, mutta tänä jouluna täytteistä odotetaan erityisesti toffeen makuisia täytteitä. Myös muissa joululeivonnaisissa on tänä vuonna luvassa herkullinen toffeen ja suolan yhdistelmä.

Asiakkaat odottavat Lidlin jouluun myös makuja eri puolilta maailmaa. Tänä vuonna kansainvälisiä makuja tulee erityisesti jälkiruokien muodossa. Jälkiruoat ovat helppo tapa kokeilla uusia makuja ja tutustua erilaisiin jälkiruokaperinteisiin. Tänä vuonna perinteisiä jälkiruokamakuja maistellaan ympäri maailmaa: crème brulée vie makumatkalle Ranskaan ja sisilialainen pistaasijäätelö tuo ripauksen italialaista joulun makua pohjoiseen.