Janita Autio
09:01 - 30.09.2022 / musiikki / Findance
Samu Haber julkaisi sooloalbuminsa - "Vatsa on täynnä perhosia ja sydän täynnä rakkautta"

Samu Haber on julkaissut sooloesikoisalbuminsa Pelastetaan maailma.

Haber on säveltänyt, sanoittanut ja tuottanut albumin yhdessä Jukka Immosen ja Antti Riihimäen kanssa. Lisäksi osaa ovat ottaneet Anna Puu, Tiina Vainikainen ja Joonas Angeria.

- Jos joku olisi sanonut minulle muutama vuosi sitten, että julkaisisin tänään suomenkielisen albumin, olisin pitänyt ajatusta aika outona. Mutta tässä sitä nyt ollaan, kolmen vuoden työn tulos. Mitä pidemmälle projekti eteni parin viime vuoden aikana, sitä enemmän se tuntui omalta ja sellaiselta, mitä todella halusin tehdä. Ensimmäinen biisi syntyi tavallaan vahingossa. Tein kappaleen suomeksi ja sanoin "oho" itselleni keskellä yötä pianon ääressä. Enkelten kaupunki. Siitä se alkoi ja jokin sisälläni muuttui, Samu Haber kommentoi.

Samu Haber on juuri saanut päätökseen Sunrise Avenuen jäähyväiskiertueen ja keskittyy nyt suomenkieliseen soolouraansa. Huomenna artisti aloittaa soolokeikkailun Himos Areenalla, jossa juhlitaan Radio Iskelmän 22-vuotissyntymäpäivää. Tänään julkaistiin myös Sam Faragen ohjaama musiikkivideo Sä et tiedä elämästä mitään -kappaleeseen.

- Tuntuu, että koko tähänastisen urani aikana olen saanut nauttia hienoista asioista ja tehdä kaiken sydämestäni, mutta myös aina pyrkinyt kohti jotain seuraavaa saavutusta, ja nyt fiilis on se, että voisin vain nauttia biisien tekemisestä ja keikkojen soittamisesta Suomessa ja katsoa mihin se vie. Jälkimmäisestä minulla on aika vähän kokemusta ja odotan innolla, että pääsen lavalle biisien kanssa ja ihmisten eteen, Haber intoilee.


- On ollut mahtavaa nähdä, miten kovia musiikin ammattilaisia Suomi on täynnä ja olen erittäin kiitollinen kaikille upeista ideoista ja omistautumisesta näiden biisien kanssa. Olen todella onnellinen, että seurasin sydäntäni ja että uskalsin ottaa uuden jännittävän askeleen urallani, josta monen ulkopuolisen silmin oli järki kaukana. Vatsa on täynnä perhosia ja sydän täynnä rakkautta. Nyt pelastetaan maailma, Samu Haber toteaa lopuksi.

Samu Haber - Pelastetaan maailma - Spotify