S-ryhmä
08:53 - 29.09.2022 / viihde / Findance
S-ryhmä ja Swappie yhteistyöhön - Prisma ottaa vastaan käytettyjä iPhone-puhelimia

S-ryhmä ja kunnostettuja iPhoneja myyvä Swappie aloittavat yhteistyön.

Yhteistyö alkaa Tampereella Prisma Kalevassa, jossa avataan lokakuun alussa ensimmäinen Swappielle myytävien käytettyjen iPhonejen keräyspiste.

Tavoitteena on madaltaa asiakkaiden kynnystä kierrättää ei-toivottuja älypuhelimiaan tuomalla keräyspiste myyntipisteeseen.

Suomalaisilla lojuu käytettyjä älypuhelimia kaapin perällä, mutta moni lykkää puhelimensa kierrättämistä. Swappien tekemän kyselyn mukaan valtaosa jättää käytetyn puhelimensa mieluummin kauppaan tai fyysiseen keräyspisteeseen kuin lähettää sen postitse.

- Ajattelimme, että tässä voimme auttaa. Kierrätyspalveluiden tuominen lähemmäksi arkea madaltaa kynnystä käyttää niitä. Haluamme auttaa asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja ja etsimme jatkuvasti uusia ratkaisuja, joilla voimme auttaa asiakkaitamme, sanoo S-ryhmän käyttötavarakaupan johtaja Virpi Viinikainen.

- On hienoa, että tarjoamme tätä palvelua asiakkaillemme ensimmäisenä Pirkanmaalla. Näinä aikoina taloudellisesti fiksut palvelut, jotka liittyvät myös kestävään kulutukseen, ovat entistä tärkeämpiä, toteaa Pirkanmaan Osuuskaupan palveluliiketoiminnan kehityspäällikkö Mia Häkkinen.

- Älypuhelinten päästöistä 83 % syntyy tuotannon, kuljetuksen ja ensimmäisen käyttövuoden aikana. Kun vanha älypuhelin kunnostetaan ja myydään eteenpäin, alan päästöt vähenevät merkittävästi. Yhteistyö S-ryhmän kanssa tekee koko prosessista ja siten kiertotalouden tukemisesta entistä helpompaa, tuumii Pekka Vanne, Swappien VP Supply and Business Acceleration.

S-ryhmän ja Swappien välisessä kuuden kuukauden pilottivaiheessa kerätään kokemuksia ja asiakaspalautetta palvelun edelleen kehittämiseksi. Kiertotaloutta edistävät toimet ovat tärkeä osa S-ryhmän vastuullisuusohjelmaa, jonka yhtenä keskeisenä tavoitteena on edistää kestävää kulutusta yhdessä asiakkaiden kanssa.

Asiakkaille palvelu on tehty helppokäyttöiseksi. Asiakkaat aloittavat älypuhelintensa myynnin osoitteessa swappie.fi/myy/prisma ja vievät puhelimensa kauppareissullaan pakkaamattomana Prisma Kalevan infopisteen asiakaspalvelijalle, joka toimittaa ne Swappielle.

Lue myös: 10 kk joessa - iPhone toimii yhä!