Unsplash
02:25 - 29.09.2022 / viihde / Markku Leppilampi
Pituusleikkaus kasvattaa suosiota - Miehet ovat valmiita maksamaan jättisumman lisäpituudesta

Ainakin Yhdysvalloissa pituusleikkaukset ovat kasvussa. Operointi ei vain ole ihan mutkatonta. [lähde].

GQ kertoo 40-vuotiaasta Johnista, joka halusi itselleen pituutta. Leikkauksen jälkeen pituus voi kasvaa noin 7,5 senttimetristä noin 15 senttimetriin.

Pituutta halajavien kannattaa varautua siihen, että leikkaus on erittäin kallis. Asiakkaat maksavat noin 70 000 eurosta noin 150 000 euroon riippuen siitä, kuinka monta senttimetriä he haluavat saada lisää pituutta. Suurin osa valitsee 7,5 senttimetrin pidennyksen.

Leikkaus kuulostaa varsin hurjalta toimenpiteeltä, sillä molemmat reisiluut täytyy murtaa. Sitten reisiluihin asennetaan pitkät, säädettävät metallinaulat. Naulat on valmistettu titaanista, joka on sekä joustavaa että tukevaa materiaalia luun tapaan. 15 senttimetrin mittaan tarvitaan myös sääriluiden leikkaus.

Naulojen pituutta pidennetään yhden millimetrin joka verran joka päivä noin 90 päivän ajan kaukosäätimen avulla. Kun murtuneet luut ovat parantuneet, potilas on saanut lisää pituutta.

Operaatiossa on haittapuoliakin. Reisiluiden operointi voi johtaa siihen, ettei liikunta suju enää entiseen malliin, vaikka sitä voikin harrastaa. Pituus voi myös näyttää epäsymmetriseltä, koska pelkästään jalat kasvavat pituutta. Lisäksi parantumisvaiheessa täytyy olla erittäin varovainen, sillä reisiluu voi katketa pienestäkin kompastumisesta.

Toipuminen on niin ikään pitkä ja raskas prosessi, ja potilas kärsii säälimättömistä kivuista. John ei voinut kävellä kuukausiin leikkauksen jälkeen.


GQ ihmetteli, miksi komea John halusi pidentää itseään. Hän perusteli asiaa sillä, että hänen mielestään "pidemmillä ihmisillä on helpompaa, ja maailma vaikuttaa taipuvan heidän tahtoonsa". Hän sanoi niin ikään, että "ihmiset katsovat eri lailla, kun on pitkä", ja hän saa omasta mielestään myös enemmän katseita kuntosalilla.

BBC:n mukaan sadat miehet Yhdysvalloissa käyvät pituusleikkauksissa joka vuosi. GQ:n haastatteleman klinikan asiakasmäärät puolestaan ovat tuplaantuneet.

Lue myös: Latauksen mullistava keksintö: tutkijat latasivat laitteen 30 metrin päästä - luvassa myös säästöjä

artikkelin avainsanat:
hullut jutut kauneusleikkaukset keksinnöt