Marek Sabogal
04:40 - 23.09.2022 / musiikki / Findance
Kaikki vampyyrit ei juo verta - costee: "Albumi kertoo erilaisista ihmissuhteista ja -tyypeistä"

costee julkaisee tänään uuden pitkäsoittonsa Kaikki vampyyrit ei juo verta.

13 kappaletta sisältävän albumin ovat tuottaneet Mikko Tiainen ja Heviteemu. Levyllä vierailevat Rosvo, Bizi, whereismike ja Anton LaVey.

- Mun edellinen albumi ilmestyi keskellä koronapandemiaa syksyllä 2020, kun taas tämä albumi syntyi ja eli pandemian aikana. Otin hieman enemmän aikaa albumin työstämiseen ja uudenlaisen lähestymistavan biisinkirjoittamiseen – studion sijasta vuokrattiin pari Airbnb-mökkiä, joissa suurin osa näistä kappaleista on syntynyt, costee kertoo.

- Albumin nimi tulee Anton LaVeyn Satanic Bible -kirjan luvusta, jossa kerrotaan siitä, miten ihmiset käyttävät toisiaan hyväkseen. Siinä neuvotaan pysymään erossa ihmisistä, jotka käytöksellään imevät voimaa toisista. Tämä albumi kertoo erilaisista ihmissuhteista ja -tyypeistä, ja olen myös katsonut siinä aiempaa enemmän peiliin."

Costeen debyyttialbumi, Ehkä joskus tää viel naurattaa, joka sai platinaa, ilmestyi toukokuussa 2019 ja vietti 71 viikkoa Suomen virallisella albumilistalla. Toinen albumi, Kaikki loppuu aina, julkaistiin syksyllä 2020, ja se on rikkonut kultarajan striimaamalla yli 16 miljoonaa kertaa.

Uuden pitkäsoiton levyjulkkarikeikka järjestetään Helsingin Tavastialla 1. lokakuuta.