Lari Lappalainen / HOK-Elanto
14:40 - 21.09.2022 / viihde / Findance
Energiakriisi: S-ryhmä laskee lämpötilaa yli 1000 toimipaikassa - Huomio myös kulutushuippuihin klo 8 ja 17

S-ryhmä kertoo sitoutuvansa kantamaan oman vastuunsa valtakunnallisissa energiansäästötalkoissa.

S-ryhmä aikoo laskea lämpötilaa yli tuhannessa toimipaikassaan yhdellä asteella. Lisäksi kaupparyhmä valmistautuu vähentämään sähkönkulutustaan valtakunnallisten kulutushuippujen aikana klo 8.00 ja 17.00.

- Jokainen kilowatti merkitsee yhteisessä ponnistuksessa. Olemme virittäneet energiatehokkuutta kiinteistöissämme jo paljon, mutta etsimme jatkuvasti uusia yhteisiä keinoja, joilla voimme reagoida tulevan sesongin sähköhuippuihin ja siten vähentää sähköverkon kuormitusta, toteaa S-ryhmän energiaohjauksen päällikkö Matti Loukkola.

S-ryhmä laskee lämmityskauden alkaessa sisäilman lämpötilaa pysyvästi yhdellä asteella yli tuhannessa toimipisteessään eri puolilla Suomea. Tämä voi tarkoittaa jopa 5 prosentin vähennystä lämmitysenergian kulutuksessa toimipaikkatasolla. Koko kaupparyhmän tasolla tämä vastaa yli 800 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista sähkönkulutusta.

S-ryhmä sitoutuu vähentämään ilmanvaihdon ilmamääriä minimiin ja vähentämään valaistusta tehohuippujen aikana. Uusia energiansäästötoimenpiteitä toteutetaan rakennuksissa, joissa ne ovat teknisesti toteutettavissa, järjestelmät ovat S-ryhmän hallinnassa ja toimenpiteillä ei ole merkittävää vaikutusta työskentelyyn tai asiointiin.

S-ryhmä on jo vuosia panostanut älykkääseen energiankäyttöön ja omaan uusiutuvaan energiaan. Järjestelmälliset investoinnit muun muassa energiatehokkaisiin kylmälaitteisiin ovat tuoneet merkittäviä energiansäästöjä. Kylmälaitteet ovat osa laajempaa teknistä järjestelmää, joka paitsi säästää sähköä, myös tarjoaa keinoja hyödyntää hukkalämpöä.

Myös osuuskuntien henkilökuntaa pyydetään esittämään ideoita yhteisiksi energiansäästöaloitteiksi.

- Oma henkilökuntamme antaa arvokkaita vinkkejä jokapäiväisiin energiansäästötoimenpiteisiin kaupoissa, hotelleissa, ravintoloissa ja konttoreissa. Parhaat ideat laitamme käytäntöön, Loukkola sanoo.

Lue myös: Sähkön hinta kauhistuttaa - Näin kulutat vähemmän sähköä