Kimmo Brandt
14:10 - 21.09.2022 / viihde / Findance
Helsinki muistuttaa: Pihoilla ja tonteilla kasvavat puut ja pensaat eivät saa rönsyillä tontin ulkopuolelle

Helsingin kaupunki saa säännöllisesti valituksia liikkumista ja liikennettä haittaavasta kasvillisuudesta. Pensasaidat estävät näkyvyyttä risteyksissä ja portin pielissä, eivätkä kadunhoitokoneet mahdu hoitamaan väyliä. Jalkakäytävien yli roikkuvat oksat voivat olla myös vaarallisia ohikulkijoille.

Kaupunki muistuttaa, että vastuu maalla kasvavien puiden ja pensaiden hoidosta ja kunnossapidosta on aina kyseisen kiinteistön haltijalla tai tontin omistajalla. Pihoilla ja tonteilla kasvavat puut ja pensaat eivät saa rönsyillä tontin ulkopuolelle ja ne on leikattava ajoissa. Puut ja pensaat eivät saa peittää liikennemerkkejä tai kadunnimikylttejä.

Syksyn puutarhatöiden aikana on hyvä tarkistaa kulkuväyliä reunustavat istutukset, jotta liikenne on turvallista ja väylien huolto onnistuu.

Jos kiinteistön omistaja tai tontinomistaja ei ole huolehtinut kasvillisuuden karsimisesta, kaupunki voi huomauttaa kiinteistöä kadulle ulottuvasta kasvillisuudesta. Jos kiinteistö ei edelleenkään huolehdi kasvillisuuden riittävästä raivaamisesta huomautuksen jälkeen, kaupunki huolehtii työstä ja lähettää kiinteistölle laskun työstä.

Vain omalla tontilla kasvavia tai sinne ulottuvia puiden oksia saa karsia. Jos puu kasvaa naapurin tontilla, sen oksien poistamisesta on neuvoteltava naapurin kanssa. Kaupunki suosittelee ammattilaisen palkkaamista puiden kaatamiseen tai korkealle ulottuvien suurten oksien karsimiseen.

Lue myös: Ruokasooda on puutarhurin paras kaveri

artikkelin avainsanat:
asuminen asunnot Helsinki puutarha