Pixabay
02:40 - 17.08.2022 / viihde / Tuija Mehtätalo
Vaatteiden silittäminen ilman silitysrautaa

Joskus voi tulla eteen tilanne, jolloin pitäisi silittää jokin vaate, mutta silitysrauta puuttuu. Silittämiseen liittyvä ongelma voi olla myös aika, joka ei riitä silitysraudalla silittämiseen. Näistä alla olevista vinkeistä on apua myös, jos et vain pidä silitysraudan käyttämisestä.

1. Jos sinulla on kuivausrumpu, laita sinne vaatteiden lisäksi myös jääpaloja, jolloin sieltä tulee ulos sileämpiä vaatteita. Tarkista, että kaikki sinne laittamasi vaatteet kestävät rumpukuivaamista.

2. Myös hiustenkuivaajalla voi silittää vaatteita. Laita vaate sileälle pinnalle ja puhalla hiustenkuivaajalla sen päälle kuumaa ilmaa.

3. Tämäkin tekee vaatteista sileitä, kun laitat ne kylpyhuoneeseen roikkumaan ja laitat kuuman suihkun päälle. Sinne tulee saunamainen tila, jossa vaatteista tulee sileitä noin 20 minuutin aikana.

4. Kastele pyyhe ja levitä se tasaiselle pinnalle ryppyisen vaatteen päälle. Sen jälkeen tasoittele ryppyjä käsilläsi.


5. Tee suihkupullon seos, jossa on yksi osa etikkaa ja kolme osaa vettä. Suihkuta sitä ryppyisen vaatteen päälle ja laita vaate sen jälkeen henkariin kuivumaan.

6. Voit koittaa silittää vaatteista vaikeita kohtia hiustensuoristajalla, kuten kauluksia ja hihansuita. Ole kuitenkin varovainen, ettet polta itseäsi etkä vaatteitasi.

7. Laita vaate tasaiselle alustalle ja rullaa siitä burrito. Laita se sitten patjan alle ja odota noin 15-30 minuuttia, jonka jälkeen vaatteesi on taas sileä.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä erikoisia silityskeinoja!

artikkelin avainsanat:
niksit vaatteet