HBO Max
02:40 - 04.08.2022 / tv-sarjat / Markku Leppilampi
House of the Dragon: seksikohtaukset poikkeavat Game of Thronesista - tekijä kritisoi aiempia sarjoja

Game of Thronesissa nähtiin tunnetusti runsaasti paljastavia ja häpeilemättömiä seksikohtauksia. Ne menivät vielä läpi suurimmalle osalle yleisöstä, mutta muutamat synkemmät hetket aiheuttivat kritiikkiä.

Eniten kohua taisi aiheuttaa, kun pirullinen Ramsay Bolton raiskasi Sansa Starkin. Se näytettiin sarjassa, ja ainakin osalle faneista se oli liikaa kestettäväksi.

Tulevassa esiosasarjassa House of the Dragonissakin tullaan näkemään seksikohtauksia. Ne kuitenkin eroavat siten, ettei väkivaltaisia seksikohtauksia nähdä kuvaruudulla [lähde]. Ruudun tapahtumat ovat edelleen mahdollisia, mutta tekijät eivät halua näyttää sellaista katsojille.

- Haluaisin selventää, että emme näytä seksuaalista väkivaltaa sarjassa. Käsittelemme yhden tapauksen ruudun ulkopuolella, ja sen sijaan näytämme jälkiseuraukset ja vaikutukset uhriin ja tekijän äitiin, sarjaa käsikirjoittava ja tuottava Sara Hess sanoi.

- Mielestäni sarjamme tekee niin - ja olen ylpeä siitä - että keskitymme naisiin kohdistuvaan väkivaltaan, joka on luontaista patriarkaaliselle järjestelmälle, Hess jatkoi.

Hess kritisoi aiempia sarjoja, joissa on hänen mukaansa romantisoitu valtaa käyttävien miesten toimintaa vastakkaista sukupuolta kohtaan.

- On monia historiallisia tai historiaan perustuvia sarjoja, jotka romantisoivat voimakkaiden miesten seksuaali- tai aviosuhteita naisten kanssa, jotka eivät itse asiassa olleet riittävän iäkkäitä antamaan suostumusta, vaikka he olisivat "halukkaita", Hess tuumi.

- Tuomme sen ruudulle, emmekä välttele sitä tosiasiaa, että naispääosan esittäjämme on sarjan esityksen ensimmäisellä puoliskolla pakotettu ja manipuloitu toteuttamaan aikuisten miesten tahtoa.

Hess näki myös hyväntahtoiset miehet toimintaansa ymmärtämättöminä väkivallan harjoittajina.

- Tätä eivät välttämättä tee vain ne, jotka määrittelemme raiskaajiksi tai hyväksikäyttäjiksi, vaan usein hyväntahtoiset miehet, jotka eivät pysty näkemään heidän toimintansa traumaattisuutta ja ahdistavuutta, koska järjestelmä, jossa he kaikki elävät, normalisoi sen. Se on vähemmän ilmeistä kuin raiskaus, mutta yhtä salakavalaa, vaikkakin eri tavalla, Hess lisäsi, ja totesi vielä seksuaalisen väkivallan kuvaamisen olevan haaste.

House of the Dragon saa ensi-iltansa HBO Maxilla 22. elokuuta. Kauan ei siis enää tarvitse odotella. Fantasiagenren ystävien sydämistä tulee kilpailemaan House of the Dragonin ohella myös Amazonin tuottama sarja The Rings of Power, joka sijoittuu J.R.R. Tolkienin luomaan universumiin. The Rings of Power saapuu Prime Videoon 2. syyskuuta.


Alla House of the Dragon -traileri.