Yle
07:35 - 01.08.2022 / tv-sarjat / Findance
The Flying Finns - suomalaiset rallilegendat äänessä

Yle Areena ja Yle TV2 aloittavat tänään dokumenttisarjan The Flying Finns.

Neliosaisen sarjan kaikki jaksot ovat heti katsottavissa Yle Areenassa. Lisäksi TV2 esittää sarjan maanantaista torstaisin klo 21.00.

Sarjassa ääneen pääsevät ralliautoilun suomalaiset legendat Juha Kankkunen, Timo Salonen, Markku Alén, Tommi Mäkinen, Marcus Grönholm, Rauno Aaltonen, Ari Vatanen (kuvassa), Simo Lampinen ja Jari-Matti Latvala.

Sarjan jokainen osa käsittelee aina omaa teemaansa. Miltä tuntuu, kun tiimikaveri kuolee vieressäsi? Entä miten ryhdistäytyä vakavan onnettomuuden jälkeen?


Kuljettajat elävät uudelleen voiton aiheuttamaa riemua ja tappion karvasta katkeruutta. He valottavat, millaista ponnistelua voittaminen vaatii ja mitä mielessäsi liikkuu, kun voitto karkaa käsistäsi huonon auton tai huonon tuurin takia.

Sarjassa syvennytään myös moottoriurheilun pimeään puoleen, kuten tallimääräyksiin ja kuljettajien rooliin. Kyseessä on bisnes, jossa on suuret panokset. Kuljettajat ovat pelinappuloita autonvalmistajien pelissä, jonka perimmäisenä tavoitteena on myydä autoja. Yksi pelinappuloista on nuori suomalainen rallitähti Kalle Rovanperä, jonka tekemisiä seurataan vuonna 2021.

The Flying Finns -sarjan ovat ohjanneet Simo Sipola ja Tero Wolff.