Pixabay
02:40 - 28.06.2022 / viihde / Markku Leppilampi
Voiko tämä toteutua? Metalla hurja arvio metaversen suosion kasvusta

Metaverseen liittyvä hype on nousussa, ja monet yritykset virittelevät jo omia projektejaan. Kukaan ei vielä tiedä ihan tarkkaan, mitä metaverse käytännössä tuo tullessaan vai tuoko mitään, mutta suuryritykset eivät halua rahaa haistaessaan myöskään myöhästyä junasta.

Facebookin emoyhtiö Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg heitti [lähde] villejä visioita metaversen tulevaisuudesta. Hän antoi ymmärtää käyttäjien vyöryvän metaversen käyttäjiksi melkeinpä ovista ja ikkunoista.

Zuckerberg puhui CNBC:n Mad Money -lähetyksessä ja sanoi, että asiakkaiden ostama metaverse-pohjainen digitaalisisältö tuo Metalle satoja miljardeja dollareita vuoteen 2030 mennessä. Zuckerberg luottaa metaverseen, sillä Meta on investoinut jo miljardeja VR- ja AR-laitteistoihin sekä niihin liittyvien ohjelmistojen tutkimukseen ja kehittämiseen.

Metan tavoitteet kuulostavat hurjilta, varsinkin kun otetaan huomioon VR- ja AR-laitteiden heikko suosio - ne eivät ole vielä missään nimessä massojen hupia. Metaversumi ei kuitenkaan välttämättä tarvitse erikoislaitteistoa, sillä ainakin Apple ja Google ovat kumpikin kehittäneet älypuhelimille AR-ratkaisuja. Täysin mukaansatempaava kokemus on kuitenkin saatavilla vain päähän kiinnitettävää näyttöä käytettäessä, olipa kyseessä sitten VR- tai AR-lasit.


CNBC:n Jim Cramer sanoi, ettei Meta aio ottaa alkuun metaverse-kehittäjiltä osuutta myynnistä. Tämä on ymmärrettävää mahdollisimman monien kehittäjien houkuttelemiseksi Metan alustalle sisältöä tuottamaan. Meta ei voi rakentaa metaverse-sisältöjä yksin, ja siihen se tarvitsee tekijöiden innovaatioita.

Zuckerberg puolestaan sanoi, ettei Meta ala kaupallistaa metaverseä, ennen kuin sillä on miljardi käyttäjää. Haastattelussa mainituista tulostavotteista voi päätellä, että Zuckerbergin haaveena on miljardi käyttäjää reilusti ennen vuotta 2030.

artikkelin avainsanat:
Facebook Mark Zuckerberg Meta metaverse tech