Mika Vallineva
03:10 - 26.06.2022 / musiikki / Findance
Suomipoppari kertoi tehneensä TikTok-hittikappaleen - syytettiin valehtelijaksi
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Urbaania poppia ja räppiä yhdistelevä Sana joutui erikoisten syytösten kohteeksi liityttyään etenkin nuorten suosimaan TikTok-palveluun.

Sana huomasi vanhan kappaleensa kiertävän videoissa, ja teki aiheesta myös oman hetken mielijohteesta.

- Tein videon, jossa sanoin, että kiva kun tää mun 15 vuotta vanha biisi trendaa TikTokissa, mutta uudet ei, Sana nauraa.

Kommenttivyöry yllätti artistin täysin. Kappale herätti muistoja, mutta mukaan mahtui useita oudon sävyisiä kommentteja.

- Yht'äkkiä alkoi tulla, että se ei ole mun biisi, että miksi valehtelen. Monet vaativat todisteita. Ihan faktana siellä puhuttiin jonkun pojan tehneen se. Mietin, että mitä helvettiä?, Sana kertoo.


- Nää epäilijät olivat ilmeisen nuoria, eivätkä olleet edes syntyneet kun kappale julkaistiin. Monet yrittivät puolustaa ja todistivat mun ja kappaleen puolesta, mutta siellä oli selkeästi päätetty, ettei se ole mun biisi. Se oli todella hämmentävää!

2000-luvun alkupuolelta asti musiikkia tehneen Sanan uran alkuvuosien tunnetuimpia kappaleita olivat Kiitos ja hei, sekä Viiden tähden kusipää, joista ensimmäinen oli päätynyt kiertämään nuorten suosimissa palveluissa jo useita vuosia sitten.

- Ymmärtääkseni kun näitä soundeja on ladattu, on esittäjän ja kappaleen nimi jäänyt sieltä pois. Biisi on pyörinyt siellä vuosia, eikä kukaan nykynuorista tiennyt sen olevan mun. Siellä ne on innoissaan fiilistelleet sitä ja luoneet mielikuvia esittäjästä, ja sitten esille astuukin tällainen täti, että hei tää on mun biisi. Kai se oli heille vähän shokki, Sana miettii.


- Tuntui se kuitenkin inhottavalta, että syytetään ja haukutaan, vaikka asian olisi voinut halutessaan tarkastaa vaikkapa youtubesta. Myös ihan järjellä voi ajatella, ettei kukaan omalla naamallaan lähtisi julkisesti väittämään toisen teosta omakseen.

Sana julkaisee uuden Sekopää-nimisen singlen 8.7.22.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
Sana Sanna Rönnberg TikTok
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!