Tuomas Pöllänen
06:40 - 17.06.2022 / musiikki / Findance
Kid1 - Käärme - "Fiktiivinen kertomus todellisesta alfasta"

Kid1 on julkaissut kahden vuoden tauon jälkeen uuden singlen Käärme.

- Uusi sinkku on soundiltaan g-funk-tyylinen kesäisen lepposa rallatus tarttuvalla kertosäkeellä höystettynä, ja biisin tarina on fiktiivinen kertomus todellisesta alfasta, joka kiertää "turuil ja toreil antamassa mailaa", kuten biisissä mainitaan, Kid1 kertoo.

- Kappale varmasti tulee hämmentämään monia, mutta täytyy muistaa kuitenkin, että biisi on tehty pilke silmäkulmassa, eikä kaikki ole aina niin haudan vakavaa viihdealalla.

Kid1 pohti korona-aikana vakavasti jo oman soolo-uran lopettamista.

- Viimeiset vuodet sai motivaation laskemaan pohjalukemiin, koska korona-sulkujen vuoksi keikat ovat olleet jäissä, ja järkisyytä uuden musiikin julkaisuun ei enää hirveesti löytynyt. Tilanne kumminkin muuttui. Yhteiskunta alkoi jälleen avautumaan, ja samalla alkoi syttyä jälleen kipinä uuden musiikin tekemiseen, Kid1 toteaa.

- Keikat ja fanit ovat kuitenkin se suurin syy ja motivaattori, minkä vuoksi musiikkia ylipäätään artistit tekee. Juuri mikään ei ole niin hienoa kun se, että musiikin voimalla pystyy ihan aidosti ja oikeasti vaikuttamaan ja saamaan ihmisille hyvän mielen, Kid1 tuumii.


Kid1 - Käärme - Spotify

artikkelin avainsanat:
KiD1