Hans / Pixabay
02:40 - 28.05.2022 / viihde / Tuija Mehtätalo
Muurahaiset - Näin niistä voi päästä eroon ilman myrkkyjä

Muurahaiset ovat mukavia ötököitä, kunhan ne pysyvät omasta kodista pois. Joskus niitä saattaa vilistellä pitkin lattioita, jolloin niistä tulee suorastaan ongelma.

Silloin ei kuitenkaan ole syytä hankkia mitään myrkkyjä, joilla ne saisi tapettua. Siihen riittää moni sellainenkin tuote, joka ei ole ihmiselle myrkkyä. Muurahaiset nimittäin kiertävät kaukaa monet ihmiselle syötäväksikin kelpaavat asiat.

Tässä on monta luonnollista muurahaisten karkotustapaa

Muurahaismyrkyt ovat kalliita ja kukaan tuskin haluaa suihkuttaa kotiinsa mitään myrkkyjä, jos ei ole pakko. Eikä sitä tarvitsekaan tehdä, vaikka kodissa olisi muurahaisongelma.

Ihan ensimmäinen kannattaa siivota koti niin puhtaaksi, että siellä ei ole mitään muurahaisille kelpaavaa syötävää, koska ruoan takia ne sinne ovat tulleetkin. Jos lattialle pitää jättää esimerkiksi lemminkin ruokakuppi, jota kohti muurahaisetkin vilistävät, suihkuta ruokakupin ympärille etikasta ja vedestä tehtyä seosta. Seokseen laitetaan yksi osa etikkaa ja yksi osa vettä. Tämä seos toimii toki muuallakin kodissa muurahaisten häätämiseen eikä vain lemmikin ruokakupin ympärillä.


Muurahaiset kulkevat polkuja pitkin. Ne jättävät hajujälkiä muille muurahaisille, jotta nekin osaisivat kulkea samaa polkua pitkin. Ruiskuta tuollaisille poluille kotitekoista liuosta, joka poistaa tuon ominaishajun. Seokseen tulee etikkaa, vettä ja vähän astianpesuainetta.

Muurahaiset vihaavat myös sitruunaa. Suihkuta sitruunamehua niihin kohtiin, joissa vilisee muurahaisia. Voit tehdä muurahaisille myös esteitä, joita ne eivät halua ylittää. Esteenä toimivat hyvin jauhot tai suola.


Muurahaiset eivät myöskään pidä pippureiden hajusta. Lisäksi Piparminttu on hyvä muurahaiskarkote, joka voi samalla karkottaa myös muita ötököitä, kuten hyttysiä. Kahvinporot ovat myös muurahaisten inhoamia.

Jos kotisi lähellä on koloja, joissa on muurahaisia, kaada sinne kiehuvaa vettä. Sinun ei tarvitse hankkia muurahaisten karkottamiseen mitään sinulle itselle myrkyllisiä aineita.

artikkelin avainsanat:
eläimet muurahaiset niksit