Ismo Pekkarinen / AOP
05:40 - 25.05.2022 / viihde / Findance
Toimiva netti mökille - Mesh WiFi auttaa

Tätä nykyä netti on yhtä kaivattu ominaisuus niin kotiin kuin mökillekin.

Luonnonvarakeskuksen toteuttaman Mökkibarometrin mukaan jopa 43 prosenttia oli tehnyt etätöitä mökiltä käsin viime vuonna. Viisi vuotta sitten osuus oli vain seitsemän prosenttia.

DNA:n kodin laajakaistaliiketoiminnan johtajan Katri Perälän mukaan paras ratkaisu mökille on ulkomokkula, jonka luomaa langatonta verkkoa laajennetaan tarvittaessa Mesh WiFi -järjestelmällä.

- Huippulaadukasta verkkoyhteyttä kaipaaville mökkeilijöille haasteeksi voi muodostua se, että mökki sijaitsee kaukana tukiasemasta. Parhaan yhteyden tukiasemaan takaa ulkomokkula, jonka voi tarvittaessa asentaa korkealle. Jos nettiä tahtoo käyttää myös mökkipihan muissa rakennuksissa, kuten aitassa, vierasmajassa tai rantasaunan takkahuoneella, saa Mesh WiFi -järjestelmällä laajennettua WiFin sinnekin. Erilliset lisävastaanottimet voidaan asentaa juuri sinne, minne signaalin tahdotaan yltävän, Perälä toteaa.


Mesh WiFin erilliset lisätukiasemat asennetaan eri puolille rakennusta, jotta signaali kattaisi koko alueen. Erityisesti se tulee tarpeeseen laajassa, monikerroksisessa mökkirakennuksessa.

Mikäli WiFi-modeemi on sisällä, sitä ei tule laittaa piiloon kaappiin.


- Parhaan signaalivoimakkuuden saamiseksi modeemi tulisi sijoittaa pöytätason yläpuolelle ja sen ikkunan viereen, joka osoittaa lähimpään tukiasemaan. Modeemille olisi hyvä löytää keskeinen paikka, josta signaali yltää mahdollisimman tasaisesti joka puolelle mökkiä. Tietyt materiaalit kuten metalli ja betoni voivat kuitenkin häiritä signaalin tehokkuutta. Sijoittelussa kannattaa välttää paikkoja, joissa on paljon esteitä tai paksut seinät edessä. Esimerkiksi järeä takkapesä voi haitata nettiyhteyden laatua, Perälä sanoo.

artikkelin avainsanat:
dna kesä kesämökki tech