Pixabay
02:40 - 25.05.2022 / maailmalta / Markku Leppilampi
Karhu murtautui välikohtauksen jälkeen pariskunnan ikkunasta sisään - kohtaaminen päättyi väkivaltaisesti

Wisconsinissa, Yhdysvalloissa sattui erikoinen tapaus, kun mustakarhu hyökkäsi pariskunnan kotiin. Yleensä mustakarhut ovat arkoja, ja todennäköisesti väistävät ihmistä.

Wisconsinissa asusteleva pariskunta huomasi lintujen ruokintapaikallaan jotain erikoista, sillä vierailulle oli saapunut mustakarhu. He yrittivät hätistää sitä pois huutamalla, mutta mustakarhu vastasi tähän epätavallisen aggressiivisesti.

Pariskunta ei ollut turvassa edes kotinsa sisällä, sillä Milwaukee Journal Sentinelin mukaan [lähde] aikuinen naaraskarhu murtautui talon ikkunasta sisään, jonka jälkeen se hyökkäsi heidän kimppuunsa. Pariskunta taisteli vastaan, ja puukotti karhua keittiöveitsellä. Lopulta aviomies tarttui aseeseen ja ampui eläimen kuoliaaksi.

Wisconsinin luonnonvaraministeriön Pat Beringerin mukaan 99,9 prosentissa kerroista huuto pelottaa mustakarhun pois. Jostain syystä kyseinen yksilö oli ollut Beringerin arvion mukaan kuitenkin erityisen pelokas, mikä johti hyökkäykseen.

Yhtenä mahdollisena tekijänä oli karhun lähes täysikasvuinen pentu, jota se halusi suojella. Kyseinen pentu juoksi huutamisen jälkeen karkuun.

Pariskunta sai puremavammoja, ja talossa oli myös nukkuvia lapsia, mutta he eivät loukkaantuneet.

artikkelin avainsanat:
eläimet