19:40 - 17.03.2009 / elokuvat / Findance
Missä on Yksin kotona -leffojen Macaulay Culkin?


Macaulay Culkin on yksi maailman tunnetuimmista lapsitähdistä. Hän nousi huipulle 10-vuotiaana Suomessakin suursuositusta Yksin kotona (Home Alone) -leffasta, joka sai myös huippumenestyneen jatko-osan.

Hän näytteli Yksin kotona -leffojen jälkeen vielä viidessä elokuvassa, joista parhaiten muistetaan varmastikin Richie Rich (Riku rikas). Culkinin ura lähti kuitenkin jyrkkään laskuun jo 14-vuotiaana ja hänet nähtiin seuraavan kerran vasta lähes 10 vuotta myöhemmin komediassa Party Monster.

Syyskuussa 2004 Culkin pidätettiin marihuanan ja lääkkeiden luvattomasta hallussapidosta, mutta muutoin hän ei ole ollut suuremmissa tekemisissä virkavallan kanssa.

Culkin avioitui 18-vuotiaana näyttelijä Rachel Minerin kanssa, mutta suhde päättyi jo kaksi vuotta myöhemmin. Mies on seurustellut vuodesta 2002 alkaen Max Paynestakin tutun Mila Kunisin kanssa.

Vuoden 2004 Saved!-elokuvan jälkeen Culkinin roolit ovat olleet erittäin kortilla, mutta tien päässä saattaa näkyä jälleen valoa. Culkin näyttelee nimittäin viime sunnuntaina Yhdysvalloissa startanneessa Kings-sarjassa, jonka ensimmäisellä tuotantokaudella hän näyttelee ainakin neljässä jaksossa.

Macaulayn veljet Rory ja Kieran sen sijaan ovat pystyneet muodostamaan tasapainoisemman uran. Kieran Culkinille on tiedossa tälle vuodelle peräti viisi leffaroolia.

artikkelin avainsanat:
Macaulay Culkin Mila Kunis Missä on?