Warner Music
12:25 - 18.03.2022 / musiikki / Findance
DAMPF - E-Type perusti metallibändin ja on nyt A-Tron

DAMPF on julkaissut esikoissinglensä The Other Side. Yhtyeen takana on paremmin eurodance-puolelta tunnettu Martin "E-Type" Erikson, joka tunnetaan DAMPF-yhteydessä nimellä A-Tron.

DAMPF:n esikoisalbumi, The Arrival, saapuu julkaisuun 3. kesäkuuta 2022.

Martin Erikson on koonnut yhtyeeseensä metallipiireistä tuttuja muusikkoystäviään.

- Meillä oli ilo saada mukaan vanha ystäväni ja maineikas basisti Fredrick Melander Bathorystä sekä uusi ystäväni, vertaansa vailla oleva soolokitaristi Tommy Johansson Sabatonista, Erikson ilmoittaa.

- Debyyttisinglemme The Other Side kertoo yhteydenpidosta ja keskustelusta niiden kanssa, jotka eivät enää ole elossa. Muinaisina aikoina kuolleisiin ja kuolleiden muistoon suhtauduttiin elävämmin. Heidät nähtiin luonnossa, taivaan pilvissä ja avotulen liekeissä. Kuolleet olivat poissa, mutta eivät "poissa". Jokainen on nähnyt aaveen, mutta kukaan ei ole joutunut sen lyömäksi. Ne vain näyttävät pelottavilta, ovat mielenkiintoisia ja yleensä ystävällisiä. Anna niiden tietää, että sinä uskot niihin. "When you feel the other side - reach out. Let them know that you're there". Ja hienoa on, että tätä laulua voi laulaa molemmat osapuolet, Martin Erikson kertoo.


56-vuotias Erikson ei ollut julkaissut vuosikausiin mitään uutta.

- Olin kaivannut uuden musiikin tekemistä monien vuosien ajan. E-Typen uuden kappaleen täytyisi olla parempi kuin vanhojen biisieni, mutta sen tekeminen oli lopulta niin haastavaa, ettei niitä sitten kirjoitettu lainkaan. Mutta kun sain kirjeen Eye:lta, olin todella onnellinen ja ajattelin, että nyt voin luoda jotain, jota kukaan ei voi verrata mihinkään muuhun. Ei vanhaa eikä uutta, vaan yksinkertaisesti DAMPF. Olen kaivannut särökitaroita Back in the Loopin ja Free like a Flying Demonin jälkeen, ja nyt on sen aika. Tosin iloa varjostaa selittämätön sota Euroopassa. Se on hyvin surullista, mutta maailma tarvitsee uutta, voimaannuttavaa musiikkia.

DAMPF tullaan näkemään kesällä Suomessa keikoilla kesäkuussa Helsingin Rock in the Cityssa sekä heinäkuussa Oulun Rock in the Cityssa, Tampereen Sauna Open Airissa ja Keran Rock in the Cityssa.

DAMPF - The Other Side - musiikkivideo

Katsopa vielä Suomen paras bilelista Spotifyssa - lupaamme parhaat bileet! Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!