XYZ Films
04:40 - 12.03.2022 / elokuvat / Findance
Dual saa tänään ensi-iltansa Tampereen elokuvajuhlilla - mukana myös paljon suomalaisia näyttelijöitä

Tampereen elokuvajuhlat käynnistyivät 9. maaliskuuta.

Tänään Suomessa kuvattu Hollywood-elokuva Dual saa Euroopan ensi-iltansa Tampereen elokuvajuhlilla. Ensinäyttönsä maailmalla elokuva sai Sundance-festivaaleilla tammikuussa 2022.

Riley Stearnsin ohjaaman ja käsikirjoittaman elokuvan pääosia esittävät Karen Gillan, Aaron Paul ja Beulah Koale.

Gillan esittää parantumattomasti sairasta naista, joka kloonaa itsensä helpottaakseen läheistensä tuskaa menehtymisensä jälkeen. Sarah kuitenkin toipuu yllättäen, mutta klooni ei olekaan niin vain poistettavissa kuvioista.

Elokuvan sivuosassa nähdään myös runsaasti suomalaisia näyttelijöitä kuten Maija Paunio, Sanna-June Hyde, Andrei Alén, Kris Gummerus, Elsa Saisio ja Amira Khalifa.

- Dual avasi tien Tampereen av-alan kansainvälistymiseen. Tuotannon myötä olemme saaneet nähdä uusia kotimaisia sekä kansainvälisiä avauksia ja meneillään on kiireinen tuotantovuosi. Tampereen kaupungin tahtotila kehittää av-alaa on vahva. Täällä tehdään asioita, jotka kehittävät alan liiketoimintaympäristöä, infrastruktuuria, osaamista, rahoitusmalleja ja koulutusta, Film Tampereen ohjelmajohtaja Ilkka Rahkonen sanoo.

- Suomi on onnistunut houkuttelemaan kansainvälisiä tuotantoja kuvaamaan Suomeen, mutta sen lisäksi tasaista kasvua on saatu tuottamalla sisältöjä yhteistuotantomallilla. Audiovisuaalisella toimialalla onkin merkittävä yhteiskunnallinen potentiaali. Toimialan koulutukseen, kehitykseen ja kansainvälistymiseen panostamalla luodaan vaurautta vuosikymmeniksi, Business Finlandilla av-tuotantojen edistämisen merkeissä työskentelevä Hanna Vuorinen kertoo.