Mika Vallineva
03:40 - 04.12.2021 / viihde / Findance
Liittyikö suomipopparin ystävän kuolemaan rikos? - Aavetutkijat avuksi
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Urbaania poppia ja räppiä yhdistelevä Sana (Sanna Rönnberg) on puhunut avoimesti muutaman vuoden takaisesta ystävänsä kuolemasta.

- Minua jäi vaivaamaan sen illan tapahtumat. Eniten häiritsi tapahtuiko siinä rikos. Avoimia kysymyksiä oli liikaa, enkä vaan saanut mielenrauhaa, Sana suree.

Sana päätti ottaa yhteyttä kokeneeseen aavetutkijaan.

- Olin vähän skeptinen asian suhteen, mutta laitoin viestiä kaverilleni Tuulille, jonka tiesin olevan mukana Aavedatassa. Tapaus kiinnosti ja tutkimusta alettiin suunnitella. Isoin kompastuskivi meinasi olla se, että oli päästävä ystäväni entiseen asuntoon. Mietin, että eihän se voi olla mitenkään mahdollista, mutta pian löysin itseni juttelemasta asunnon nykyisen omistajan kanssa. Se oli todella hämmentävä kohtaaminen, mutta onneksi asukas oli myös kiinnostunut tapauksesta. Niinpä tutkimus saatiin sovittua.

Aaveiden jäljillä -sarjasta tuttu Jupe Keskitalo on Aavedatan perustaja ja aavetutkija, joka on tutkinut henkimaailmaa jo yli kymmenen vuoden ajan. Palo tuonpuoleisen tutkintaan kumpuaa lapsuuden yliluonnollisista kokemuksista. Aavedata julkaisee YouTubeen aktiivisesti videoita, joissa tutkimuksia tehdään historiallisista kohteista rikospaikkamysteereihin.

- Aavedata on alusta lähtien pyrkinyt kehittämään paranormaalien ilmiöiden tutkimista Suomessa. Käytämme teknisiä apuvälineitä, jotta validi tieto tulisi laitteiden kautta ja analyysi pohjautuisi näin ollen saatuihin tallenteisiin, Jupe avaa Aavedatan toimintaa.

- Kun Sana kertoi tästä tapauksesta, pohdiskelin kuinka tutkimus saadaan hoidettua tarpeeksi sensitiivisesti. Aihe on monella tapaa arka, mutta jokin siinä kiehtoi. Tärkeintä oli, että tutkimus tehtäisiin kuunnellen Sanan toiveita.

Nimi
Kuva: Tuuli Nikki

Tutkimuksessa mukana oli myös Aavedatan toinen jäsen, valokuvaajana tunnettu Tuuli Nikki, joka on tutkinut jo toista vuotta erilaisia kohteita yhdessä Jupen kanssa.

- Mitä enemmän olemme tutkineet paranormaaleja ilmiöitä, sitä rohkeammaksi, mutta samalla myös herkemmäksi olen tullut - jopa kuvausten ulkopuolella, Tuuli kertoo.

- Tämä oli itselleni ensimmäinen yksityiskotitutkimus. Saadut vastaukset ja havainnot puhuvat puolestaan. Jotain todellakin oli vahvasti läsnä.

Kokemus henkimaailmasta oli Sanalle ensimmäinen.

- Olihan se jännittävää, mutta en osannut yhtään pelätä sitä. Jotenkin kokoajan tuntui, että mun on täysin turvallista olla siinä, Sana muistelee.

- Kun sitten kuulin vastausten analysoinnit, moni asia loksahti paikalleen. Uskon, että nyt tiedän asiasta kaiken mitä voin tietää ja saan vihdoin rauhan sen suhteen.

Vaikka Jupe on toiminut jo pitkään paranormaalien ilmiöiden tutkijana, oli hän erityisen vakuuttunut tästä tapauksesta.

- Saatujen tulosten perusteella voin todeta, että koimme jotain ennennäkemätöntä kyseisen illan aikana. Niin moni asia viittaa siihen, että saimme todellisen kontaktin rajan taakse.

Katso video alla:

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!