Niko Karlsson
10:24 - 25.11.2021 / musiikki / Findance
Porispere 2022 julkisti esiintyjiä: JVG, The Hellacopters, Haloo Helsinki!, Tehosekoitin, Vesala, Amorphis...

11 vuotta täyttävä Porispere on julkaissut kesän 2022 ensimmäiset esiintyjäkiinnitykset.

5.-6. elokuuta järjestettävän festivaalin tapahtuma-alue laajenee Lokkilavalta areenaan päin. Pori Jazzista tutun Kirjurinluodon areenan alueelle rakennetaan suuremmat tuotannot mahdollistava Uroslava. Lisäksi Lokkilavan alue on yhä suuressa roolissa ja kesäteattereihin tiloihin on tulossa oma esiintymisalue.

Näin ollen festivaalin kapasiteetti nousee mahdollistamaan yli 10 000 ihmisen juhliminen.

Aiemman kolmen päivän sijasta juhlitaan kuitenkin vain kaksi päivää eli perjantai ja lauantai. Sunnuntain perhepäivä Lokkilavan ympäristössä on luvassa, mutta se tullaan eriyttämään omaksi tapahtumakseen. Uudistuksen jälkeen Prospere tulee olemaan ikärajaltaan K18 - koko alue tulee mahdollistamaan anniskelun.

Promoottori Harri Vilkunan mielestä nyt on oikea aika tehdä muutoksia.

- Yhteisömme on saavuttanut kymmenessä vuodessa tavoitteensa. Voisimme tyytyä erinomaisuuteemme ja jäädä paikoilleen taputtelemaan toistemme olkapäitä seuraavankin vuosikymmenen ajan. Haluamme kuitenkin haastaa itsemme, toteuttaa paremmat puitteet sekä tuoda esiintyjäosastolle uusia aluevaltauksia. Uudenlaiset avaukset vaativat luonnollisesti lisää tilaa, infrastruktuurin kehittymistä sekä taloudellista panostusta, Vilkuna toteaa.

- Olemme aivan hillittömän innoissamme uudistuksista ja uskomme, että into tarttuu myös yhä kasvavaan asiakaskuntaamme. Sen lupaamme, että ainutlaatuinen Porispere-henki, iloisen linjaton artistikattaus sekä porilainen itseironia tulee jatkossakin olemaan käsikirjoituksemme, josta ammennamme lisää virtaa tuleville vuosille, Vilkuna päättää.


Porispere 2022 - ensimmäiset artistikiinnitykset

The Hellacopters (SWE)
Haloo Helsinki!

Tehosekoitin
JVG
Amorphis

Vesala
Ismo Alanko
Death Angel (USA)

Mokoma
Huora
Sami Yaffa

Lisää esiintyjiä julkistetaan ensi vuoden puolella.