DS Smith
06:10 - 24.11.2021 / viihde / Findance
Black Friday -huuman kuormituksessa myös osa tuotteista hajoaa matkalla

Pakkausvalmistaja DS Smith arvioi, että Black Friday -kampanjaan liittyvistä postitse toimitettavista tuotteista matkalla vahingoittuu jopa 1,3 miljardin euron arvosta tavaraa.

DS Smithin kyselytutkimuksen mukaan jopa 66 prosenttia vastanneista kertoo vastaanottaneensa joskus toimituksessa vahingoittuneita tuotteita. 40 prosenttia ei välttämättä enää tilaa mitään verkkokaupasta, joka lähetti rikkoutuneen ostoksen.

Eurooppalainen palauttaa vahingoittuneen tuotteen keskimäärin, jos sen arvo ylittää 26 euroa. Näin ollen rikkoutuneita tuotteita jää myös koteihin ja niistä osa ajautuu jätteisiin.

- Kuluttajalle on selkeästi tärkeää, että pakkaus on oikeanlainen ja se kestää verkkokaupan logistiikassa. Ei pidä unohtaa, millainen merkitys sillä on kauppiaalle taloudellisesti, DS Smith Suomen toimitusjohtaja Ari Viinikkala toteaa.

- Kun pakkaus on suunniteltu oikein, se suojaa tuotetta myös silloin, kun tuote palautetaan kauppiaalle - oli syy mikä tahansa. Tämäkin vähentää osaltaan hävikkiä, sillä se voi mahdollistaa tuotteen uudelleen myymisen. Tuotepalautusten vähentäminen vaikuttaa paitsi yrityksen talouteen myös hiilijalanjälkeen, Viinikkala päättää.

artikkelin avainsanat:
Black Friday Black Week DS Smith