Mc Mane
08:31 - 22.11.2021 / musiikki / Findance
Mc Mane selvitti, että tekeekö Risto Räppääjän näyttelijä oikeasti räppiä - tuloksena Eri suuntiin feat. Samuel Shipway

Mc Mane julkaisi viime perjantaina uuden singlen Eri suuntiin, joka on osa Mc Mane & Friday Night Special Guest -projektia.

Findance.com tavoitti MC Manen kertomaan projektista ja uudesta singlestä.

- Koko projekti sai alkunsa jo viime vuoden puolella, kun mietin että haluaisin lopettaa vuoden niin, että julkaisen loppuvuoden jokaisena perjantaina täysin uuden kappaleen, missä jokaisessa on joku/jotkut uudet, ennalta-arvaamattomat vierailijat mukana feattaamassa. Samalla myös voisin jokaisesta kappaleesta tehdä aina pidemmän analyysin ja kertoa sen synnystä ja taustatarinasta kuulijoille. Viime vuoden lopulla ei ollut enää aikaa toteuttaa tätä, joten lähdin silloin suunnittelemaan projektia tämän vuoden lopulle, Mc Mane kertoo.

Marras- ja joulukuun jokaisena perjantaina Mc Manelta ilmestyy aina uusi kappale, joista jokainen on osa isoa kokonaisuutta ja on artistin sanoin eräänlainen kasvutarina rakkaudesta ja siitä luopumisesta.

- Se on todella iso teema, josta halusin tehdä tällaisen valtavan kokonaisuuden, varsinkin kun se aiheena koskettaa meistä suurinta osaa, joten ihmisten on varmasti helppo myös samaistua biiseihin. Toivon että voin herättää tällä projektilla ja sen kappaleilla ihmisissä isoja tunteita, hän toteaa.

- Halusin nostaa Eri suuntiin -kappaleen tästä tapetille, koska se kappale käsittelee asiaa ja tunteita, jonka meistä lähes jokainen on joskus tuntenut; Palavaa ensirakkautta ja sen loppumista, Mc Mane jatkaa.

Kappale saikin todella hyvän ennakkovastaanoton pelkän teaserin perusteella mm. Instagramin ja TikTokin puolella.

- Eri suuntiin on meidän (Mansesterin) vakiosäveltäjän Joni Vuorisen aka Zankien tuotantoa. Olin tosi innoissani tästä sävellyksestä sillon, kun sen häneltä sain. Pyörittelin sitä pitkään, sillä kuulin heti, että siinä on hittipontentiaalia. Mulla kun on se, että biisit pitää lähtee jostain omista fiiliksistä ja kokemuksista, että saa aikaan hyvän biisin, niin mä jouduin meneen tosi syvään päähän, että sain sen just oikeen fiiliksen tähän kappaleeseen.

Hän yritti kaivaa ensirakkaudenaikaisia muistoja esille ja ikävimpiä puolia parisuhteista.

- Yritin pukea ne sanoiksi, rakentaen muistoista ja tulevaisuudesta sellasen yhdistellyn alternate endingin mun omista peloista ja pahimmasta mahdollisesta päätöksestä mikä musta parisuhteessa voi käydä - siihen, että otat iskuja vastaan ja oot valmis kestään kaiken, mutta lopulta se puoliso löytää kuitenkin jonkun toisen. Tää kaikki draamankaari oli tosi repivää koittaa saada uskottavasti ulos, että sen fiiliksen saa välitettyä ulos sanojen ja äänensävyn yhteistyönä.

- Tämän jälkeen mulle tuli mieleen absurdi idea, kun lapset katseli yksi viikonloppu Risto Räppääjää televisiosta. Mietin, että tekeeköhän "Risto" oikeasti räppiä. Aloin googlettelemaan ja törmäsin uutiseen, jossa oli kuin olikin, Samuel Shipway, joka tekee omaa musiikkia ristimänimellään. Kuuntelin pari biisiä läpi ja samantien tuli sellainen fiilis, että tän tyypin tyyli ja ääni sopis mun mielestä tähän kappaleeseen todella hyvin täydentämään tarinaa.

Mc Mane laittoi Samuel Shipwaylle viestiä ja hän sai nopeasti vastauksen demon kera.

- Olin ihan ällikällä lyöty, että ensinnäkin Samuel edes vastasi ja oli todella innostunut asiasta, mutta että hän oli samaan hengenvetoon nauhoittanutkin jo oman vetonsa siihen. Ja se oli aivan helvetin kova veto!

Vielä tarvittiin kuitenkin laulaja kertosäkeeseen.

- Pohdiskelin tätä kotvasen, kunnes mieleeni tuli mieleen eräs kollega vuosien takaa, joka vaikutti mm. TCT -kokoonpanossa, sekä lauloi RAY:n yhteistyökappaleella Pidän Kiinni, eli artisti T.L (Tuomas Lehtinen).

- Myös Tuomas innostui kappaleesta ja hyvin nopeasti kappale olikin jo kasassa ja mielestäni Samuelin ja Tuomaksen ansiosta siitä tuli mielestäni yksi urani hienoimmista kappaleista!


Mc Mane feat. Samuel Shipway & T.L - Eri suuntiin - Spotify