Susanna Nordvall
08:27 - 19.11.2021 / musiikki / Findance
Millennium Project julkaisi oman versionsa Basshunter-klassikosta Boten Anna - "Pehmoilu sai nyt jäädä 2000-luvun alkuun"
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Millennium Project on julkaissut oman versionsa Basshunter-klassikosta Boten Anna.

Findance.com tavoitti Anssi Honkasen kertomaan, miten biisi syntyi.

- Kappale on soinut Millennium Projectin keikkasetissä tiuhaan, mutta saundin kehittyessä rankempaan suuntaan koin tarpeelliseksi tuottaa biisin istumaan paremmin Millennium Projectin saundilliseen linjaan. Kappaleesta on olemassa muutamia remixejä mutta mielestäni mikään niistä ei ollut riittävän hyvä bändini livesettiin. Täytyi siis kääriä hihat ja tehdä biisi uusiksi itse.

Biisin tuottaminen olisi ollut muutoin yksinkertainen projekti, mutta vokaaliosasto etsi itseään.

- Laulajaa etsin versiooni vuoden. Muutaman ruotsalaisen naislaulajan kanssa pistettiin homma vireille, mutta homma ei toiminut. Lopulta onnistuin löytämään loistavan ruotsalaisen tuottajan, joka äänitti laulut studiossaan muutamassa päivässä. On mielestäni aika mahtavaa, että pystyttiin suomalais-ruotsalaisena yhteisprojektina tuottamaan uusi versio tästä meillekin niin rakkaasta biisistä.

Honkanen pyrki säilyttämään uudessa versiossa alkuperäisen biisin hengen.

- Mutta pehmoilu sai nyt jäädä 2000-luvun alkuun! Tässä tuoreessa tulkinnassa mennään katosta läpi niin kovaa, että herkemmillä menee katkarapuvoileivät väärään kurkkuun.


Millennium Project - Boten Anna - Spotify