Mika Vallineva
04:10 - 06.11.2021 / viihde / Findance
Suomipoppari saa somessa raiskausuhkauksia - "todella sairasta"

- Mua huoritellaan kuvieni takia, saan tappouhkauksia "koska musiikkini on paskaa", mun ei olisi pitänyt syntyä, olen lihava ja ruma, mun ei pitäisi laulaa kun en osaa ja mut on myös uhattu raiskata. Tässä on vain raapaisu niistä kommenteista, mitä saan. Se on ihan helvetin sairasta.

Urbaania poppia ja räppiä yhdistelevä Sana (Sanna Rönnberg) on kertonut avoimesti kokemastaan somehäiriköinnistä ja ottanut siihen näyttävästi kantaa jo Tuntematon-kappaleellaan viime vuonna. Musiikkivideolla tuotiin somekäyttäytyminen rajulla tavalla elävään elämään. Nyt hän näpäyttää somekiusaajia uudella ensi perjantaina julkaistavalla singlellään.

Somekiusaaminen on täysin verrattavissa kouluissa tai työpaikalla tapahtuvaan kiusaamiseen, eikä sitä voi vähätellä siksi, että se tapahtuu netissä.

- Kaikki kiusaaminen ja ahdistelu on aina väärin ja toivon, että kiusaajat hakeutuvat avun piiriin setvimään omaa pahaa oloaan, eivätkä pura sitä muihin, Sana sanoo Findance.comille.

Sana esiintyi hiljattain oululaisessa koulussa kiusaamisen vastaisessa tapahtumassa. Artisti puhuu ja esiintyy mielellään tärkeiden asioiden puolesta.

- Kaksi kiusaamisesta huolestunutta äitiä järjesti tapahtuman, jossa oli useita puhujia mm. Selviytyjissä nähty Lauri Salovaara ja koulupoliisi Merja Rasinkangas. Lopuksi esitin muutaman biisin ja otin itsekin kantaa teemaan, Sana kertoo.

- Toivottavasti tapahtuma avasi nuorten silmiä. Olisi hyvä, että tällaisia järjestettäisiin enemmän.


Somehäiriköinti ja - kiusaaminen on kasvanut räjähdysmäisesti.

- Olen huolissani ihmisistä, jotka joutuvat maalitauluiksi. Tällaiset kommentit voivat murskata kokonaan ihmisen unelmat ja koko elämän. Olen kuullut useiden poistaneen sometilejään, menettäneen mielenterveytensä ja jopa satuttaneen itseään ikävien kommenttien takia, Sana suree.

- Nyt ihmiset oikeasti, aika herätä! Miksi ihmeessä halutaan toisille väkisin pahaa? Meillä on muutenkin tarpeeksi ongelmia, joten ollaan mukavia ja kannustavia toisiamme kohtaan. Mieti aina ensin omalle kohdalle: miten toivot ihmisten kohtelevan sua? Toimi vasta sitten.

Sana julkaisee perjantaina 12.11. uuden Bye bye - nimisen kappaleensa, jolla lähettää kapinahenkisiä terveisiä somehäiriköille. Kappaleen voi tallentaa ennakkoon täältä.


Sana Instagramissa

Kaksimieliset suomalaiset ansaitsevat oman Spotify-soittolistansa! - vanha Portion Boys, Petri Nygård, DJ Jorma... Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!