Vertex Systems
07:35 - 02.11.2021 / viihde / Findance
Jari-Matti Latvala hyödyntää 3D-tulostusta kilpa-autoissa - käytössä yli 60 000 euroa maksava, valtava 3D-tulostin

Entinen ralllikuski ja tätä nykyä Toyotan tallipäällikkönä toimiva Jari-Matti Latvala panostaa nyt 3D-tulostukseen.

Yli 60 000 euroa maksaneen valtavan 3D-tulostimen hankkinut Latvala keksi, miten tehokkaasti ja nopeasti 3D-tulostuksella on mahdollista auttaa kilpa-autoja ja muita kovaa kulutusta kokevia kulkuvälineitä pysymään toiminta- ja kilpailukykyisinä.

Latvalan 3D-tulostukseen erikoistuva yritys keskittyy autoihin, mopoihin ja veneisiin, mutta myös vaikkapa elintarviketeollisuuden tarpeisiin.

Hän valitsi kumppanikseen suomalaisten Vertex-ohjelmistoyrityksen, koska Vertexin ohjelmistoihin kuuluu korkealaatuiset lujuuslaskentatyökalut, joilla 3D-tulostettavien kappaleiden analysointi onnistuu.

– Kilpa-autoon tulevan kappaleen on kestettävä suurta lämpöä ja kovaa rasitusta. Vertexillä on tähän tarpeeseen vaadittavat huipputyökalut, Latvala kehuu.

– Vertexin softa on erittäin pätevä, sillä se osaa aukaista muillakin ohjelmilla luodut 3D-kuvat. Näin niihin on mahdollista tehdä muutoksia vielä ennen tulostusta,
hän jatkaa.

Latvalan tulostin tekee 3D:tä sekä yrityksille että yksityisasiakkaille. JML-Sports tarjoaa myös suunnittelupalvelua. Asiakkailta ei tarvitse löytyä tulostusvalmista 3D-mallikuvaa omasta takaa, alkuperäinen komponentti tai kuva siitä riittää.

– Tulevaisuudessa olisi hienoa päästä tekemään 3D-tulostuksia esimerkiksi sähköteollisuudelle. Siellä tarvitaan paljon pieniä, muodoltaan haastavia nippeleitä, joiden toteuttamiseen meidän tulostimen ja Vertexin ohjelmiston yhdistelmä olisi täydellinen, Latvala kehaisee.